torstai 13. syyskuuta 2012

Kollegat






Kuvia viikon varrelta. 

Aamulla kokoonnuttiin mammojen kanssa meidän ruokapöydän ääreen juomaan kahvia ja vaihtamaan kuulumisia. Isommat lapset olivat kerhossa ja pienemmät pyörivät mukana. 

Neuvola tutustutti tasan kolme vuotta sitten kuusi äitiä ja kuusi vauvaa toisiinsa. Alkuun tapasimme aina maanantaisin klo 13 kahvilassa. Myöhemmin siirryimme treffailemaan vuorotellen aina jonkun kotiin kun kahvilassa istuminen ei ollut enää kovin mielekästä (vauvat ei pysyny kiltisti paikallaan:) Nykyisin tapaamme puistossa kun lapsiluku on jo tuplaantunut eikä kenenkään kotiin mahdu tuollaista lapsilaumaa kerralla. Osa lapsista on jo siirtynyt päiväkotiin, mutta näiden kotona olijoiden kanssa tapaamme säännöllisesti. Kotiäitien kanssa juomme kahvit aina torstaisin klo 9.00

Tärkeitä hetkiä. Tärkeitä ystäviä. 
..................................................................

Makuuhuoneen tylsimys ovet saivat uutta ilmettä pintaansa, kun ruuvasin vanhat vetimet pois ja pujottelin puupallerot tilalle. Tämä olisi pitänyt tehdä jo ikuisuus sitten, niin tuli hyvä ja erilainen. Vaihdetaan sitten vanhat takaisin jos ja kun joku tämän kodin meiltä ostaa...

Käytiin eilen vaihteeksi asuntonäytöllä. Tällä kertaa katsastettiin aivan ihastuttava rintamamiestalo. Hyvällä maualla remontoitu ja tunnelma siellä oli tosi kodikas ja lämmin. Valkoiset lautalattiat ja kakluuni. Niin sievä ja soma.

26 kommenttia:

  1. Ihania kuvia jälleen kerran! Taitava olet. :)

    Vaikuttiko talo potentiaaliselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Talo oli ihana kaikinpuolin, mutta en oikein tiedä onko meistä vanhan puutalon asukeiksi. Tuo talo on jo varmaan mennyt, sen verran oli katsojia paikan päällä...

      Poista
    2. Äh, vaikeita noi talopäätökset, jos (ja kun) on paine päättää nopeasti... Ymmärrän yskän, mutta kokemuksen rintaäänellä niistä portaista - ne ei enää haittaa, kun nuorimmainen oppii ne menemään ylös ja alas. Jos ei ne sitten itseä harmita. :) Ite jo haluttiin kaksikerroksiseen, kun lapset talon suunnitteluhetkellä 3 ja 5. :)

      Poista
    3. Joo, näissä pitää pystyä olee tosi nopea. Muuten jää rannalle ruikuttaa...

      Uskon kyllä että noi rappuset on hyvä vaihtoehto kun lapset on pikkasen isompia. Nyt molemmat (3v ja 1v10kk) ravaa rappuset ihan tosi hyvin, mutta lähinnä tässä ahistaa se tilan puute ja ns. yksiössä asuminen kun neliöt on niin pienet. Käytännössä asutaan ja eletään päivät alakerrassa ja yöksi mennään nukkumaan yläkertaan. Ja uudessakaan ei näillä pk-seudun hinnoilla päästä kovin valtaviin neliöihin... Vielä mä kaksi kerrosta nielen, mutta että kolme. Me saatais tähän rakennettua kolmaskin kerros, mutta 115 neliötä kolmessa kerroksessa ei oikein oo sitä mitä toivoisi....

      Poista
    4. Tiedän tunteen. Muistan kun meillä oli edellisessä omassa kodissa kaksi kerrosta, aika pieni olkkari ja keittiö ja sitten lapset eivät vielä viihtyneet keskenään omissa huoneissaan. Helpotti huomattavasti, kun vähän aikaa kului!

      Toivottavasti löydätte uuden, käytännöllisemmän kodin PIAN!!! :)

      p.s. Olitkos tulossa Habitareen?

      Poista
    5. Kiitos, mekin tätä toivotaan :)

      Habitaret kiinnostais kyllä valtavasti, mutta taitaa jäädä ajan puutteen vuoksi tänä vuonna käymättä. Harmittaa! jos meet, niin makupalat ois kivat ;)

      Poista
    6. Nyt näyttäis siltä, että pääsen sittenkin, jeee! :)

      Yritän tarjoilla sit makupalat ;) Ollaan tosin menossa vanhan, Helsingissä asuvan kaverin kanssa ihan rennolla otteella, joten pääpaino seurustelulla, mutta varmaan parit blogikuvatkin tulee otettua ;)

      Poista
    7. Me päästään huomenna Habitareen, jee! :) Ellei taudit tästä pahene. Kolmet raput tuntuu kyllä ajatuksena tosi hankalilta. Tai siis kolme kerrosta. Kahdesta vielä selviää jos on hyvä alakerta. Mä niin toivon että meillä se yksi lisähuone alakerrassa tuo tarvittavan parannuksen, kaksi ois parempi, tai enemmän neliöitä...

      Poista
    8. Toivottavasti nähdään! :)

      Poista
  2. Huomasin just että ihan sama mistä postaat niin minä tykkään!

    VastaaPoista
  3. Ihan säpsähdin kun kuvasin saman pöllön just pari päivää sitten! Siellä se möllöttää mun sivupalkissa ;)

    Kivat kahvat! Just samalla tavalla ajattelin johonkin koriin, mut saa nähdä mikä päivä se toteutuu. En olis ihan heti keksinyt oviin niitä laittaa, mutta on hienot siinä! Millonkahan pääsisin luonnossa "tarkastamaan"... :) Pari päivää ollut ääni karussa ja oon ihan kotona ollut, huomenna sit taas töihin kähisemään. Hitsi kun on ikävä aamupäivätreffejä.

    Oliko ihan tarjouspotentiaalinen talo? Laita vaiks yv ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niimpäs onkin sama pöllötin :)

      Alunperin tarkotuksena oli maalata noi pallerot ennen oveen asettelua, mutta en jaksanu alkaa sutimaan. Hyvät noinkin ja pääasia että ne vanhat sai pois silmistä. Kiitos! Tervetuloa millon vaan! Ja hitsi, puhu nyt siellä töissä itelles se osittainen hoitovapaa ;)

      Ois ollu muuten, mutta ei ehkä kovin toimiva kaksine rappusineen kolmen pienen lapsen arjessa... Tai näin uskottelen itelleni, muuten alkaa surettaa. Puutalot on ihania, mutta hitsisti niiden kanssa joutuu kokoajan tekemään töitä. En tiedä jaksetaanko me olla elämäntaparemontoijia kuitenkaan... Tunnelma siellä oli just niin kohallaa ja ihan meidän makuun.

      Poista
  4. Me sitten ostettiin uusi asunto! (Jo aiemmin kommentoin sulle asunnonetsintäämme.) Ei nyt ollut ihan sitä mitä alunperin haettiin, mutta kun ei parissa vuodessa muka löytynyt sellasta. Muutettiin kriteerejä niin johan löytyi:) Nyt olis sitten neliöt samassa tasossa kun on kerrostaloasunnosta kyse. Ei siis enää portaissa ravaamista asunnon sisällä, eikä myöskään muualla kun on hissitalo. Nyt meillä kanssa sama ongelma kuin teilläkin, ettei yläkertaa päivisin käytetä kuin päikkäreihin, ja kaikki leikit on aina alakerrassa olkkarissa, keittiössä ja eteisessä. Isompien lasten kanssa olis toki kätevää, kun lapset (ja vanhemmat) saisivat enemmän omaa rauhaa eri kerroksissa, mutta nyt eletään tämän hetkisen tilanteen mukaan. Katsellaan sitten murkkujen kanssa tilannetta uudelleen:) Pääasia, että saadaan nyt lisää neliöitä, ja kummallekin lapselle oma huone.
    Meistä ei myöskään ole puutaloihmisiksi, eikä kyllä oikein omakotitaloihmisiksi myöskään. Sääli, kun oma piha ja rauha olisi tietysti ihania.
    Kivat vetimet muuten! Mukavaa viikonloppua!
    T: Elsie

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, Onnea uuteen kotiin! Hieno juttu! Ehkä meidänkin täytyy höllätä hiukan kriteereitä, jospa sitten alkaisi löytymään koti meillekkin.
      Kiitos, kivaa viinkonloppu sinnekkin! Aika sateista vaan on luvassa... :(

      Poista
  5. Mahtista Hanna että jätit kommentin ja löysin tänne! :) Ihana blogi sulla, alanpas heti lukemaan tarkemmin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Sunkin blogi oli löytö! Kiva jos viihdyt:)

      Poista
  6. Blogissani on sulle haaste :)

    http://whitefresh.blogspot.fi/2012/09/haaste-kivaa-kuvastosta.html

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana koti ja blogi sulla! Löysin tänne Irinan kautta :) ja jään lukijaksikki :) aivan ihana löytö <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos ihanista sanoista! Kiva jos viihdyt sinäkin :)

      Poista
  8. Ihan mielettömät pallerovetimet! :)

    VastaaPoista
  9. Vastaukset
    1. Kiitos :) Puupallot on musta ihania, niistä saa vaikka mitä väkerrettyä.

      Poista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!