lauantai 23. maaliskuuta 2013

pientä pintaremppaa


CaisaK
RAW desing blog


Ikea

Ikea

Meidän pikkuvessa on kamalassa kunnossa. Niin kamalassa, että en voi sinne mennä ilman että tulee inho ja selkäpiitä karmii. En edes voinut sieltä tänne kuvaa napata. Sille on siis jotakin tehtävä! Budjetti ei vaan kovin kummoiselta näytä...

Edelliset asukkaat ovat maalanneet vessan kaakelit kaakelimaalilla kellertäviksi(!!!???). Valumia on aika runsaasti, samoin pensselin jälkiä. Ajateltiin, että vanhan maalin voisi hioa ja maalata uudestaan päälle valkoisella kaakelimaalilla ja saumat vedettäisiin mustiksi. Kuten yllä olevissa inspiskuvissa. Lattia myös olisi tarkoitus joko maalata mustaksi tai sitten laatoittaa vanhan laatan päälle mustat laatat (nettitietojen mukaan sekin on mahdollista) Allaskaluste täytyy vaihtaa uuteen, kuvassa Ikean perus ja kivan simppeli malli. Valokatkaisija voisi olla musta, sopisi hyvin rouheaan tyyliin. Lisäksi mustia taikka puunsävyisiä avohyllyjä purnukoita ja muita pikkujuttuja varten... Pyyhekoukuiksi kaksoiskoukut tai prisman halpikset.

Miltäs kuulostaa suunnitelmat? Mua vähän jo innostuttas :)

16 kommenttia:

 1. Kivalta kuulostaa ulkonäöllisesti :).

  Musta vaan on tullut rakennus/remontointiasioissa niin skeptinen, että tuo laatoitus päälle epäillyttää ajatuksena... siis kun lähinnä "kaikki" epäillyttää... :) Mutta vesierkkojen/laatoituksen ammattilainen varmasti paremmin tietää näistä :)

  Mutta siis oikein kivan yleisilmeen näkyy saavan maalilla ja saumatussilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!

   niin muakin periaatteessa epäilyttää mut silti tekis mieli kokeilla. Me siis suunnitellaan isompaa remonttia tuleville vuosille. Sellaista jossa tämä pikkukarmeus ja kodinhoitohuone yhditettäisiin ja näin tulisi lisää tilaa niin kodonhoitoon kuin vessareisuille:) Että tää olis sellanen ensiapua vaan.

   Noi Peetan välitilan laatat on ihan huiput! Ne kiehtoisi kovasti.

   Poista
  2. Joo mä vaan nykyään olen niin skeptinen, että mietin, voisiko siitä koitua rakenteellista vahinkoa tai estäisikö se mahdollisesti jonkun vahingon havaitsemisen niin, että tulisi sitten vielä suurempaa vahinkoa.

   Joka tapauksessa, toivottavasti löytyy kiva (ja turvallinen) konsti saada "ensiapua" lattiallekin! :)   Poista
  3. Hmm... Hyviä pointteja! Pistää harkiten kyllä.

   Poista
 2. Onpas sulla supertahti menossa postausten kanssa ;)

  Kivalta kuulostaa suunnitelmat, tulis varmasti tosi hyvän näköinen! Mutta oottakaa nyt vähän että mä ehin ensin nähä sen hirvityksen, johan se on alkanut hurjasti kiinnostaa ;D

  Liisan tapaan myös mä olen vähän skeptinen sen päällelaatoituksen kanssa. Jos siellä on alkuperäiset tai yli 10v laatat niin voipi olla että ne ei enää niin hyvässä kunnossa ole kuin miltä näyttää. Meillä kun lähdettiin pikkuvessaa purkamaan, niin lopulta ihmetytti että miten ne laatat on enää edes pysyneet paikoillaan kun irtosivat ihan pikkukopautuksilla... Ei se pelkän lattian purkaminen niin hurja homma olisi jos sen hoitaisi kerralla kunnolla hyväksi.

  Ja mustat saumat vaatii täydellisen suorat kaakelirivit, se ei (mun silmään) anna mitään kupruja anteeksi. Mutta mallikuvat on kyllä tosi kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No millos tuut kylään. Saat visioida vähän muihin seiniin täytettä :)

   Liisalle vastasinkin, että tää ois siis vähän niinkun ensiapua sille vessalle. Kun isompi ja kallis remontti ois suunnitelmissa kun vaan jostain saa rahaa. Mutta hyviä kokemuksia ihmisillä tuntuu olevan tuosta päällelaatoittamisesta! Jos jostain alelaarista löytäisi kivat laatat niin vois kokeilla.

   Totta tuo, että saumat ois parasta olla suorassa! Ei ne ihan suorassa oo, mut ei huonostikkaan... Täytyy vielä pähkäillä. Mitenhän vanhan laatan päällä pysys laasti? Jos pinnoittaisi yhden seinän laastilla ja loput maalais valkoisella?

   Poista
  2. Voi kun ehtiskin. Pystyisköhän tässä vielä jonkun vapaaillan pitämään...

   J oli jonkun rakennusmestarin kanssa puhunut asiasta meidän pikkuvessaa suunnitellessa. Se oli sanonut, että joskus on ollut siihen tarkoitukseen suunniteltua laastia, mutta ei ollut kuullut vuosiin että sitä olisi enää käytetty. Ei osannut sanoa varmasti pysyiskö tavan laasti. Ehkä jos sen lasitteen saisi jotenkin pois / karhennettua.

   Poista
 3. Oikein loistavat visiot! Jos vessa ei ole märkätila, niin päälle laatoitus ei varmaankaan ole mikään ongelma, Jos siellä on lattiakaivo niin homma menee moninmutkaisemmaksi... Toisaalta taas esim meidän pikkuvessassa ei lattiakaivoon ole ikinä valunut pisaraakaan vettä ja ainoat roiskeet tulee pytyn pesemisestä. Mutta tosiaan sitä kaivoa ei oikein voi jättää sinne syvemmälle ja jos sen lattian piikkaa auki ja laittaa vesieristeet, niin sitten olis pakko ymmärtääkseni vetää sitä eristettä myös jonkin matkaa seinälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna! Mua nyt innostuttas toi yleisilme! Tekis mieli saada se veski käyttökuntoon pian. Lattiakaivoa siellä ei oo, joten ei sen suhteen tule päänvaivaa.

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa! Tosin jättäisin seinän saumatkin valkoisiksi. Kalkki näkyy saumoissa niin helposti. Täällä olisi haaste sulle blogissani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No se on edelleen kyllä hyvä vaihtoehto, siis ne valkoiset saumat. Jos lattia on musta ja valokatkaisija niin kyllähän niilläkin tunnelmaan pääsee :) Katotaan.

   Hei, kiitos haasteesta. Otinkin jo päivällä kuvat. Huomenna totuus paljastuu... kääks.

   Poista
 5. Me vasta kysyttin noita niin kyllähän todiaan kuivan tilan wchen voi laittaa päälle jos vaan pysyy, ja jopa kosteaan tilaankin laatotetaan päälle lattoita mutta vähän riskaabelia kun ei tiedä vesieridteen kunnosta.

  Tykkään teidän uudesta olkkarista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun Jonsku jätit kommenttia. Hienoa kuulla, että teille on näytetty vihreää valoa. Onko teille tulossa vastaava remppa? Jos niin mielenkiinnolla odotan speksejä :)

   Kiitos paljon. Olkkari on kiva nyt. Tosin jos sitä kalkkimaalia vielä sais sudittua... Teillä se näyttää niin hienolta!

   Poista
  2. Me sitä kylppärinremppaa pohditaan niin kävi mielessä että vaihtaisimme vain lattian ja seinäkaakelit maalattaisi, mutta meillä ei uskalla alkaa päälle laatoittaan kylpyhuoneessa kun ei tiedä onko edes olemass vesieristettä! Joskus -90 luvulla tuo on rempattu ja vasta joskus silloinhan on tullut vesieriste ns. Pakolliseksi.
   Mutta kuivaan wc:seen nyt ainakin jotain kaakelia laitetaan kesällä kun tulee käyttövesiremontti. :)

   Poista
 6. Jes, ei muuta kun hommiin, että nähdään lopputulos. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, pian ois päästävä kun niin kovasti innostuttaa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!