keskiviikko 2. tammikuuta 2013

uusi koti!Tässä sitä nyt sitten ois. 110 rehellisesti rempattavaa neliötä!

Kylläpä on ollu jännittävät hetket meidän torpassa. Jouluksi laitettiin oma koti myyntiin ja kauppa kävi heti. Hetki siinä sitten ihmeteltiin, että mitäs nyt. Tänään sitten rustailtiin uudesta kodista tarjous, joka meni pienellä viilaamisella läpi. Mikä helpotus. Nytpä ei tarttekkaan muuttaa anoppilaan...heh. Vaikka ihan hyvä sielläkin tietty ois olla.

Hommaa riittää siis tulevillekkin kuukausille. On kuulkaas tarjolla ihan oikeaa ja varsin ihastuttavaa lasikuitutapettia seinässä jos toisessakin, mosaiikkiparkettia silmän kantamattomiin. Ruskeaa ikkunan karmia ja "pientä ehostusta" vaativaa keittiötä. Väliovien vaihtoa ja eteisen rusehtava korkkilattiakin kammottaa. Niin ja väliseinätkin kaatuu joltakin osin. Kylppäri ja sauna on tehty muutaman vuoden sisään,joten niihin ei onneksi tarvitse koskea.

Siispä neuvot kalliit ovat nyt tervetulleita!
Onko teistä jollakin kokemusta/tietoa lasikuitutapetin poistosta? Huhuja kuulee ja kerrotaan, että hyvin lähtis mutta ei se kyllä taida muusta irrota kuin kiviseinästä? Onko muita vaihtoehtoja saada se piiloon kuin pois repiminen? Tasoitetapetti vai uudelleen levyttäminen 6mm kyprokilla? Piiloon ne on joka tapauksessa saatava, sanon ma.

Lattiaakin pähkäilen. Vaalea lattia on hakusessa. Ehkäpä jopa valkoinen. Ja sellaisenhan saa jos ottaa purkillisen Betoluxia ja pistää telalla heiluen. Mutta nyt askarruttaa lähinnä toi mosaiikkikuvio. Että "repeileekö" se maali sitten siinä puun elämisen myötä, tuleeko siitä sellainen ruudukko? Onko tästä kellään kokemusta? Meillä on nykyisen asunnon yläkerran lautaparketti maalattu. Siinä näkyy rakoja lautojen välissä kun puu on vuodenaikojen mukaan elänyt ja liikkunut.
Tai sitten vaihtoehtona on vaihtaa lattia kokonaan uuteen. Siihen ollaan valmiita sijoittamaan. Laminaatti taitaa tällä kertaa jäädä kauppaan. Puulattia halutaan. Joku nätti ja vaalea. Onko vinkkiä kellään?

Näistä huolimatta ollaan kyllä aikamoisen innokkaina aloittelemassa urakkaa! Kesäksi pitäisi saada nurkat kuntoon. Mutta ennen sitä on vielä paljon puuhaa.

Tästä se kuitenkin alkaa...

23 kommenttia:

 1. Hei, olen hukannut sinun blogisi välillä, mutta onneksi löysin tänne uudelleen, ja ihan oikeaan aikaan näköjään. Onnea uudelle mosaiikkiparketin omistajalle :=) Mielenkiinnolla jään seurailemaan "kohtalontoveria".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit uudestaan tänne! Kiitos! Jostakin juuri luin että mosaiikki ois tulossa uudelleen muotiin... Mehän siis ollaan ihan muodin harjalla näiden kanssa:D

   Poista
 2. Wau, onnea!!!

  Eikö mosaiikki olekaan enää pop? Mun mutu on, että ruutumaisuus näkyy myös maalatusta lattiasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juts luin että tulis uudelleen kovaan huutoon. *kauhistunut* Mut joo, näin mäkin kyllä arvelen että läpi paistaa. Joskin pariin blogiin kuuklailun tuloksena eksyin jossa oli mosaiikki peitelty maalilla. Varpusella ainakin ja siellä näyttää hyvältä aina vaan!

   Poista
 3. Ihan huippua! Onnittelut uudesta kodista ja tsemppiä sen muokkaamiseen oman näköiseksi! Siitä tulee varmasti ihana:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ookkin! Kiitos kovasti. Paljon tuolla on puuhaa... Eikä kaikkea todellakaan saada valmiiksi enne muuttoa, joten pikkasen joudun omaa kärsivällisyyttäni kasvattamaan.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tsemppiä tarvittaan! Toivottavasti ei tule isoja yllätyksiä matkan varrella eteen...

   Poista
 5. Vautsi vau, ONNEA!!!! Nyt ollaan sitten samassa veneessä, kesäksi kuntoon. Voidaan itkeä yhdessä (sikäli mikäli aikaa jää) ;D Törmäsinpäs sopivasti juuri viime viikolla telattavaan tasoitteeseen nimeltään Presto R. Esittelyn mukaan sillä peittyy myös lasikuitutapetti! Googlaahan, juutuubista löytyy myös video :)

  p.s. Milloin treffit? Haluu kuulla enemmän =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, itku voi tulla monesti eteen. Mutta onneksi joku on samassa liemessä ;) Kiitos, täytyy tutustua tuohon aineeseen. Mies totesi, että vois palkata jonkun ammattilaisen tasottamaan kaikki seinät. Sitä tasotettavaa on meinaa siellä PALJON ja aikaa vähän ennen muuttoa...

   Treffit sopii millon vaan! Laitetaan viestiä:)

   Poista
  2. Samaa mäkin olen yrittänyt ehdottaa kun kaikki seinäthän meilläkin tasoitusta kaipaa, että palkataan joku se tekemään. Mutta meillä ongelmana on se kun tehdään pala palalta, niin ei ole valmista kokonaisuutta mihin voisi työmiehet kutsua. Huone kerrallaan ei oikein viitsi. Mut se nähdään sitten ensi viikonloppuna kun sudin pohjamaalin makkariin että miltä se mun viime viikonlopun tasoitus näyttää. Jos ei oo hyvä, niin sitten kyllä saa joku muu tulla tekemään tai mies itse hinkuttaa niitä siihen asti kun mulle kelpaa ;)

   Poista
 6. Onnea ja tsemppiä projektiin! Kuten Petrakin vinkkaa, esimerkiksi tasoittamalla saa piiloon. Kyllä tuo lasikuitutapetti omasta kokemusta myös irtoaa varsinkin silloin kun se on vanhaa ja päällä monta kerrosta maalia. Tasoitetapettiakin olen kokeillut, mutta en lasikuitutapetille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Nyt kun tuota tietoa etsii niin tulee monta positiivista kokemusta eteen. Kumpikohan ois parempi ratkaisu: pois repiminen ja seinän paikkailu. Vai vaan ylitasoittaminen?

   Poista
 7. Onnea uudesta kodista! Katjan kodissa on käytetty onnistuneesti tasoitetapettia lasikuitutapetin päällä, näin muistelelisin. Ja samaista tapettia olen kaavaillut myös meidän eteisen pelastukseksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tasoitetapetti voisi olla hyvä ja suht helppo ratkaisu...

   Poista
 8. Onnea uudesta kodista! Meillä on vaalea, lähes valkoiseksi lakattu saarniparketti Tarkettilta. On tosi kaunis. Jään innolla odottamaan postauksia uudesta kodista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitti vinkistä, kävinkin sun luona kurkkimassa teidän lattiaa. Ihanalta tosiaan näyttää! Nyt sitten vaan täytyy metsästää sitä jostakin kaupasta. Onko sulla muistissa tarkempia speksejä?

   Poista
 9. Vau! Onnea!!! Innolla jään seuraamaan :)

  VastaaPoista
 10. Morot, alla linkki siihen, sävyt ovat alla ja tämä on White pearl. Eli on jonkinlainen pieni kiilto lakassa mukana. Olisin ehkä ottanut ilman kiiltoa, mutta sellaista lakkausta ei ollut (ja tarkett oli sopimusfirma joten siltä piti ottaa jos mieli edullisemmin..). Ja otettiin nimenomaan tuo 1-sauvainen, eli lankkua :)

  http://kuluttajamyynti-lattiat.tarkett.fi/products/puulattiat/puulattiat/epoque#firstsku=918937o.tktp

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos tuhannesti! Vaikuttaa juurikin sellaiselta mikä on hakusessakin. Kiits, kiits, kiits...

   Poista
 11. Oi vitsi, vau! Onnea uuden kodin johdosta!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Mutta hommaa riittää ennenkuin siitä saadaan hyvä...;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!