tiistai 29. tammikuuta 2013

lisää valoa


Lamppuasiaa.

Miten se onkin niin, että sisustuksen suunnittelu on paljon mukavampaa kuin remontin ja sen budjetin? Ajattelin, että minä keskityn nyt hetken näihin kivoihin juttuihin ja menkööt ne raha-asiat toisaalle... Niistä ei meinaa ilo irrota lain.

Lamppuja tarvitaan lisää. Onhan niitä huoneitakin nykyistä enemmän. Makuuhuoneisiin, joita on kolme, ajattelin sijoittaa nykyiset Ikean varjostimet. Jos ne vaan muutosta kolhuitta selviää. Anttilasta saisi noita omaan silmään kauniimpia riisipaperivarjostimia, ehkä sitten työhuoneeseen sellainen.

Keittiöön ja olohuoneeseen on siis todellinen tarve uusille lampuille. Ruokapöydän yläpuolelle olisi hauska saada joku pieni väripilkku, esimerkiksi Muuton Unfold olisi aivan ihana. Myös kuvan Myy mintunvihreänä voisi olla hauska. Onko jollakin tietoa/ kokemusta tuon valaisutehosta?

Olohuoneen katosta tulee todennäköisesti roikkumaan Norm 69, joka on ollut haaveissa jo piiiiitkäään. Tai ehkä tämä olisi pienempänä hyvä myös ruokapöydän yllä, sillä olohuone ja ruokailutila ovat yhteydessä toisiinsa... ? Olohuoneen sohvanurkkaan lukuvaloksi ja rouheutta tuomaan sopisi hyvin Elloksen Edgar.

Hmm, pitääpäs muistaa palata näihin suunnitelmiin muutaman kuukauden kuluttua. Kiva sitten verrata toteutuneeseen:)

12 kommenttia:

 1. Ihania valaisimia olet poiminut. Meillä on ruokahuoneessa ruokapöydän päällä (pöytä 230x100) kaksi Mhy valaisinta, joissa on 25wattiset lamput ja hyvin antavat valoa koko pöydälle =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva tietää! Jostakin joskus olin lukenut (mukamas), että valaisuteho ois huono... Mutta hyvä, että näin ei ole :)

   Poista
 2. Valaisutehonhan voi määrittää sillä lampulla jonka siihen laittaa. Lumeneita&kelvineitä kannattaa katsoa tarkkaan. Me ostettiin just kaksi uutta lamppua (väliaikainen pakko kun edelliset poksahteli koko ajan sulakkeita myöten) ja tykkäänkin niistä hurjasti. Anyways, toiseen tökättiin varastosta löytyvä 2700 kelviniä ja toiseen 3000. 3000 tuo ihanan kirkkaan, valkoisen (mutta ei liian kelmeän) valon mun makuun. Lumeneilla sitten sitä valaisutehoa. Tuu kattoo joku päivä!

  Hyviä vaihtoehtoja olet poiminut! (Ja todellakin pitää välillä miettiä näitä "kevyempiä" eihän sitä muuten kestä)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos infosta! Nää lumenet ja kelvinit on ihan mysteerisiä mulle, en oo niihin perehtyny ollenkaan.

   Millon saa tulla?:)

   Eikä kestä, ei!

   Poista
 3. Ihana käydä kurkkimassa muiden haaveiluja. Kauniita valaisimia olet valinnut. Minä kuvaaan huomenna muutaman ihanan valaisimen,mutta taitaa olla liian rosoisia sinun makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään muiden haaveiluista! Oi, ompa ihana nähdä sun lamput. Ei sitä tiedä vaikka miten ihastuisin;)!

   Poista
 4. Hei Hanna käy kurkkaan nettikauppa:
  http://www.trend-house.net/sales-2013.html?p=2
  Siellä näkyy olevan Norm ja myy valkosena ja keltasena alennuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hitsi, just senkun näpyttelin Finisdesingshoppiin tilauksen, jossa on myös alet. Uskallankohan mä vilkasta linkin taa? Mut myy jäi vielä tuosta tilluusta rannalle, joten ehkä mä uskallan! Kiitos sinä ihana vinkistä :)

   Poista
 5. Ostin FDS:n joulun alekoodilla meille lastenhuoneeseen juurikin tuon mintunvärisen Myyn. Kyllä se kirkkaasti valaisee ainakin sopivalla lampulla. En nyt tosin tiiä, minkä lampun siippa sinne laittoi... Ruokapöydän päällä noita valaisimia pitäisi ehkä olla kaksi, koska ei ole mikään isokokoinen, ja näyttää varmasti parempana tuplana sellaisessa paikassa. Sama juttu, jos olisi iso huone. Ei-niin-isossa lastenhuoneessa menee ihan hyvin yksinkin.
  Emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, teillä on se! Ihana varmasti myös lastenhuoneessa. Kiitos kannustavasta kommentista, ehkä tämä meille hommataan vielä joku päivä :)

   Poista
 6. Meillä on pojan huoneessa Muuton Unfold mustana ja vaikka millaisen lampun laittaisi, niin silti tuntuu, että musta kumi imee kaiken valon itseensä eikä päästä sitä ulos. Tästä lampusta on myös jotenkin inhottava pyyhkiä pölyjä. Luutu vain levittää pölypalleroita edestakaisin nihkeän kumin päällä. Mutta on se niin hieno, että en poiskaan vaihtaisi =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ja kiitos paljon kommentista! Se tuli nimittäin juuri oikeaan aikaan. Lastenhuoneeseen olin myös tuota ajatellut, mutta täytyypä miettiä uudelleen sillä se huone kaipaa tehokasta valoa. Voin vaan kuvitella miten nihkeetä se pölyjen pyyhkinen onkaan.... :(

   Poista

Kiitos kun kommentoit!