tiistai 3. syyskuuta 2013

Keittiöpohdintaa
Nyt ollaan pyöritelty ja vatkattu tulevaa keittiötä ihan yllin kyllin ja tarpeeksi. Mutta valmista ei vieläkään ole. Ehei. Vanha keittiö on jo myyty ( joku siis ostaa vanhoja keittiötä!? Kannattaa ainakin kokeilla myyntiä, mikäli on remppa tiedossa. Tää oli meille jo toinen myyty keittiö ja on kätevää kun ei tarvitse huolehtia jätteen kuskaamisista) joten uudelle olisi todella tarve. Ehheh. Vaikkakin kyllähän tässä ollaan retkimeiningillä kohta neljä viikkoa elelty. Onko kellään muuten heittää jotain maistuvaa ja herkullista valmisruokavinkkiä? Alkaa meinaan Äitien tekemät sapuskat tulemaan korvista ulos.

No eniveis. Ollaan pohdittu mustaa tasoa, valkoista tasoa, mustia ovia, mustia ja valkoisia ovia. Mutta päädytään toistamiseen siihen tuttuun ja turvalliseen, valkoisen ja puun vahvaan liittoon. Nämä Elisabeth heierin inspiskuvat vahvistaa vaan, että idea on hyvä. Ja ehkä aika ajatonkin värimaailma ajatellen asunnon myyntiä tulevaisuudessa. Majassa on myös silmiä hivelevä tunnelma keittiössä. Tämäkin upea keittiö antoi vahvistusta omalle suunnitelmalle.

Jos on päävärit selvillä niin loput onkin sitten ihan auki. Laittaisiko laatikot täysin ovien taakse piiloon, vai perusvetimillä rivi laatikostoja? Integroitu kylmälaite vaiko olemassa olevan side-by-side:n hyödyntäminen(tässä tulisi iso säästö!)? Vetimetön vaiko vetimillä. Matta vaiko korkeakiiltoinen? Ikean keittiöuudistus ei ainakaan omaan kokemukseen ja mieltymykseen tuonut suuria uudistuksia vetimiin eikä ovimalleihin. Vetimetön Nodsta on ihan jees, mutta ehkä mun makuun liian hallitseva tuo harmaa osa. Vai mitä sanotte? Entä onko korkeakiiltovalkoisen aika lipunut jo ohi?


21 kommenttia:

 1. Kiiltävät out mutta meille kai tulee ne kun muutama satiin niin halvalla torista, haluaisin mielummin mattaiset uralliset. Meiilä kans mietinnät päällä. Välitila on sentään maalattu, nyt mietitään valkoinen taso vai massiivipuu.. Kun tason vaihtaa niin allaskin pitää vaihtaa :D Ehdottomasti ottasin laatikostoja jos voisin valita, mut halvemmaksi meillä tulee laittaa sisä laatikoita...lempiaihe:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä teillä lopulta siihen välitilaan tulikaan? Siis väri?

   Nää keittiörempat leviää aina. Jos tekee sitä, niin sit täytyy toi tehä. Meillä kun katuu seinä, niin pitää kaikki sähköt vetää uusiks ja katto. Mutta teiltä kopsattu idis, että paneelikaton kolonen vaan koteloidaan ja hyvä tulee. Ei aleta koko kattoa kuitenkaan uusiks vetää.

   Meillä oli vanhassa kämpässä korkeakiiltoiset ovet ja saarnitaso. Tykättiin ja tykättäs edelleen. Suosittelen puutasoa, se ei ole niin vaikee kuin mitä pelotellaan...

   Poista
  2. Välitila on nyt musta, en oo kyllä aivan in lööv, mutta eiköhän se siitä herää henkiin kun taso vaihtuu :).. pitää vaan ensin odotella noita putkiremppaajia tänne kämppään..Mietin että välitilan voi sit maalata helposti valkoiseksi, niin sempä takia tasot olisi hyvä olla esim. ne puiset sillä muutenhan meillä on koko keittiö sitten valkoinen ja sellasta mäkään en jopa halua ;)

   Poista
 2. Ihan samoja mietteitä kävin läpi tuossa puolitoista vuotta sitten! Meillähän on nuo korkeakiiltovalkoiset, ja varmaankin valitsisin ne uudelleen, jos pitäisi. Mattavalkoisia ovia kun en löytänyt yhtä kirkkaan valkoisina, ne olivat aina harmaampia tai keltaisia kuin kiiltopintaiset. Huono puoli; sormenjäljet näkyvät (onneksi vain tietyssä valossa, eli kun valo tulee sivusta) ja hyvä puoli; lähtee lika ja sormenjäljet ihan pyyhkäisemällä, kun taas yläkaappien mustasta mattapinnasta ei lähde kuin aineen kanssa hinkkaamalla.

  Ja ne laatikot. Toverilla on kaapinovien taakse piilotetut laatikot, ja se on kyllä kironnut niitä moneen kertaan. Että ensin avataan ovi ja sitten laatikko. Usein kuulemma unohtuu sulkea laatikko kun pukkaa takapuolella ovea kiinni ja silloin ryskää. Minun ääneni menee siis peruslaatikoille. :)

  Meillä säästettiin myös integroiduissa kylmälaitteissa. Riippuu tosi paljon keittiön tyylistä, milloin ne sopii! Ottaisin integroidut jos keittiössä on muutenkin viimeisen päälle siloiteltu luukki. Meillä ei ole. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis juu. Tää pähkäily on niin tuttua meillekkin jo kahden vuoden takaa, jolloin tehtiin vanhan kämpän keittiö. (joo, ollaan pyryharakoita) Sinne laitettiin korkeakiiltoiset ovet ja tykkäsin niistä hurjasti. Toki kaikki sormenjäljet osu sopivassa valossa verkkokalvoon mutta lähtipä helposti puhtaaksi. Mutta nyt sitten painiskelen ongelman kanssa: Haluanko todella samanlaisen keittiön mikä oli vanhassa kodissa puutasoineen kaikkineen? Ja eilen Ikeassa pyöriessä matta versus kiilto, niin kiilto vei voiton kyllä. Pohdinta kuitenkin jatkuu...

   Tolleen ne laatikot varmaankin just kolisee. Ja voin vaan kuvitella ne lasten käytössä...

   Järki sanois, että säästetään toi kaksi vuotta vanha Samsungi, jääpalakoneet ja kaikki. Mutta kun...

   Poista
 3. Kiitos, olen aivan otettu. :) piti vain sanomani, että ikealta saa (tai ainakin sai 2kk sitten) ulosvedettäviä kaappeja. Eli vedät oven ulos, missä alin laatikko on kiinni. Ylemmät laatikot voi aukaista tarvittaessa hyvinki näppärästi ja jos ne unohtui auki kun ovea alkaa sulkemaan, niin eipä hätiä mitiä, ovi kyllä puskee ne ylemmät laatikot kiinni ilman rutinaa. Ja jos nyt heitellään kunnolla vasta-argumentteja heidin kommenttiin :D niin mattavalkoinen näyttää ihan valkoiselta jos siinä ei ole mitään vielä valkoisempaa, kuten korkeakiiltovalkoista, vieressä. Meillä on jääkaapin ovi kiiltävä ja kaapit matat, mutta huomasin tuon värieron vasta nyt kun tätä kommenttia kirjoitin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!! :)

   Onko teillä tätä Metodia se kyökki? Vai sitä vanhaa? Yritin just kurkkia Ikea sivuilta noita ulosvettäviä kaappeja, mut löyty vaan 20cm leveä... pöh. Täytyy tutkia asiaa vielä tarkemmin. Miten sä noi vetimet ratkaisit? Kuvaa tiiraamalla en keksi. Vai onko niitä ollenkaan?

   Ja toi pointti tuosta mattavalkoisen valkoisuudesta uppos muhun ;) Ja alan nyt kauppaamaan sitä miehellekkin ;)

   Poista
  2. Meillä tota vedinjuttua ei oo vielä ratkastu mutta työstän asiaa. :) yhdet on jo tilattu, saa nähdä onks ne sopivat. Ostin varalta ikealta pomppusaranoita, jos sitten kuitenkin tekis mieli jättää vetimet pois.

   Keittiö on meillä faktum. Ihana, tuttu ja turvallinen faktum, joka oli niiiiiin kiven alla, että sitä kahdesta maasta ja kolmesta kaupasta on etsitty ja osia ostettu. Kaks kaappia on vielä tulematta ja jännän äärellä ollaan että tuleeko ne ikinä perille. :)

   Poista
  3. Hyvä kun saitte sitä faktumia ja toivottavasti tulis puuttuvat palaset perille! Ikävähän mulle tuli nyt kun hoksasin, että Metodista uupuu noi ko. kaapit tyystin. Niih-mitäs nyt sitten? Hyvä juttu tuossa uudistuksessa on, että alasokkeli on vaan 8cm...siitä tykkään. Mutta typerä, typerä homma että menivät uusiks laittamaan....

   Mäpäs jään jännityksellä odottamaan tuota teidän vedinjuttua :)

   Poista
 4. Ihanat inspiskuvat :) Keittiön valinta on vaikeaa kun pitää ottaa huomioon sekä esteettiset että käytännölliset puolet, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin näitä oon ihastellut jo monta kertaa ja aina palaan tuonne blogiin.

   Kiitos! Ärsyttävintä tässä on se, että olin varma etukäteen että tiedän takuulla mitä haluun. Mutta kappas vaan...

   Poista
 5. Siis mä en osaa sanoa juuta enkä jaata mitä laittaisitte. Mutta sitä mä vaan, että lopputulos on ihan varmasti mahtava. Tuskin maltan odottaa millaisen keittiön pistätte :) Et voi epäonnistua! Tsemit päätöksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ride kannustuksesta ja luotosta :) Voi kumpa olisi itekkin yhtä varma... Mutta valkoiset ovet ja puutaso, ne tulee. Muun kanssa käydään henkistä kamppailua vähän väliä... :)

   Poista
 6. Valitse Se mikä miellyttää sinun silmää. Ei Se, mikä on in tai out eli mitä muut ajattelee.. Massan mukana kulkeminen on tylsää... Mutta valkoinen ja puu passaa, erittäin mukava yhdistelmä :) minullakin keittiöremppa, kaapistojen etsimistä ja valintaa. Vaikeaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, oman näköistä pitää tehdä. Mutta on kiva kuulla ajatuksia kanssapähkäilijöiltä :) Valinnat on loppupelissä aika isoja, joten hyvä harkita ja pohtia ääneen. Tsemppiä kovasti sinnekkin remontin suunnitteluun ja itse remppaan!

   Poista
 7. Meillä päädyttiin Nodstaan, valkoisiin akryylitasoihin, ja suureen määrään laatikoita. Kaappeja on vain pari kappaletta. Ongelmaksi muodostuikin se, kun haluttiin täyskorkea jääkaappi ja pakastin (Liebherrin IGN 2566 on muuten ainoa integroitava malli, jossa on jääpalakone) integroituna. Mutta eihän tuollainen reunasta vedettävä ovi toimi täyskorkeana. No, laitettiin sitten tuota tammiviiluovea (Hyttan), ja sepä näyttääkin juuri sopivalta tuon kaiken valkoisen vastapainona. Hankimme myös erikseen apteekkimekanismin, kun sellaisen halusimme eikä Ikean valikoimasta löytynyt. Upposi hyvin kuitenkin Ikean 40 cm leveään korkeaan kaappiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OI, kuulostaapa herkulliselta keittiöltä! Voisin kuvitella itsekkin viihtyväni moisessa ja arvaatkos, ehkä meillekkin tulee samoilla jutuilla varustettu :) Tuo akryylitaso ois ihana, mutta hitsin hintava tähän budjettiin, jossa ei pitänyt keittiöremppaa tehä olleenkaan. Ja pitäähän sitä jättää haaveita toteutettavaksi sitä seuraavaa kyökkiä ajatellen... ;)

   Hyvä idis toi Hyttan ovi, tasapainottaa valkoisuutta! Noi ulosvedettävät kaapit on näköjään kokonaan poistettu valikoimasta, vanhassa mallistossa meinaan niitä oli. Itsekkin kaipailisin moisia...

   Poista
 8. Oi, ihania keittiösuunnitelmia...saadapa joskus suunnitella myös aasta ööhön oma...tosin ei vesivahingon takia vaan muuten...taitaapa tuo keittiö olla sieltä kalleimmasta päästä uusia, joten itse pitäydyn vielä toisten suunnittelemassa, kunnes voitan lotossa heh...

  Eikä sillä, kiva on tämä nykyinenkin, eikä edes kovin wanha niin käypä se näinkin! Välitilan laatat ja huuvan haluaisin päästä vaihtamaan kyllä asap :D

  Tsemppiä sinne rempan keskelle, eikös sitä sanota, että lopussa aina kiitos seisoo..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiön suunnittelu voi olla aika haastavaa, varsinkin vanhoja kämppiä rempatessa eteen saattaa tupsahtaa jos jonkinmoista murhetta ja käännettä.

   Onko teillä ihan oikea huuva vai liesituuletintako tarkoitit?:)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!