keskiviikko 28. elokuuta 2013

Terveisiä täältä....


Moikka vaan. Pikaiset terveiset koko huushollia koskettavan kaaoksen keskeltä. Vesivahinko keittiössä ja kodinhoitohuoneessa. Kolme flunssaista lasta+ vauvan mahatauti. Pyykkiä, käsitiskiä ja voimattomuutta. Järkyttävä pino eineksiä ja kertakäyttöastioita. Suunnaton stressi ja huoli. Näitä on meidän elo ollut viimeiset viikot. Voisi sanoa, että on sitä helpompiakin aikoja eletty...

Mutta nyt. Tänään todettiin, että vihdoin on lattiat kuivat. Voi aloittaa keittiön kasaamisen. Ja arvatkaas, meille tuleekin ihan uusi keittiö!!! Jihuu! Onnettomuudesta voi siis seurata jotain hyvääkin. Tuleva remontti on suuri, seinää kaadetaan ja rakennetaan osittain uusiksi. Lattiamatskut menee vaihtoon keittiöstä ja kodinhoitohuoneesta. (Mikä ei sinänsä harmita kyllä yhtään.) Toki nämä asiat tulee hirmuisella rytinällä ja olisi sata asiaa hoidettavana ja päätettävänä. Mutta nyt on onnellinen olo kun voi alkaa suunnittelemaan uutta eikä pelätä sitä pahinta.

Ps. Onko linjoilla muita joille Ikean keittiösuunnitteluohjelma kiukuttelee? - Syvä huokaus. Ja uusi yritys....

38 kommenttia:

 1. No oho! Tulipas eläviä muistoja mieleen, meillä oli edellisessä kodissa iso vesivahinko sekä keittiössä ja kylppärissä. Purkutyöt laajeni myös olkkarin lattioihin, ja lopulta me asuttiin neljä kuukautta evakossa, jonka aikana syntyi myös yksi lapsista, P. Ja sen jälkeen päädyttiinkin rakentamaan, kun ei haluttu vanhaa asuntoa, eikä taloyhtiöön... Tsemppiä! Uusi keittiö on varmasti ihana, kunhan pääsette joskus sinne asti :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta virka. Arvaa onko teidän tarina ollut monesti mielessä kun tätä kaaosta kattelee? On ja monesti! Muistan hyvin elävästi kun sitä kerroit. Kyllä se omakotitalo on meillekkin se seuraava ja uusi sellainen. Harmi kun teidänkin kylän nurkat on jo täynnä mökkejä...

   Kiitos! Uusi keittiö jaksaa innostaa!

   Poista
  2. Tuollaisten episodien jälkeen sitä huomaa pystyvänsä melkein mihin vaan :-) Eihän tämä ihan täynnä vielä ole, eikös noihin yksiin tontteihin ole vielä hakuaikaakin jäljellä... ;-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos paljon Laura! Sitä tsemppistä todella tarvitaan...

   Poista
 3. Voi ei! Tsemppiä ja jaksamista sinne. Vaikkei ehkä nyt tunnu siltä, niin varmasti myöhemmin ajattelee että onni onnettomuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nii-in. Tosi tympee juttu. Mutta kiitos paljon! Niin pitää ajatella. Kunhan tuo Ikean ohjelma alkais toimia niin voisi ehkä vähän jo hymyilyttää :) (tai sit meijän macci alkaa olee vanhus ja laiska)

   Poista
 4. Ohhoh, tsemppiä arkeen! ja hei jotain hyvääkin: uusi keittiö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusi keittiö siintää jo mielessä. Lupasin lapsillekkin että sitten pidetään juhlat kun saadaan kyökki kuntoon :) Kiitos Iisa!

   Poista
 5. Huhhuh! Voimia kaaoksen keskellä arkea pyörittäville!

  VastaaPoista
 6. Oih ja voih. Tsemppiä remppaan ja arjen haasteisiin! Uudesta keittiöstä tulee varmaan tosi ihana:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, mä niin toivon myös että saadaan siitä ihana tehtyä. Seinän kaato auttaa asiaa niin paljon, ettei usko ehkä itekkään. Plus toimivat ja soivat kodinkoneet... Kiitos Sanna!

   Poista
 7. No huh! Tsemppiä ihan hurjasti! Tuossa on kyllä vähän yli omien tarpeiden jo.

  Ja se Ikean keittiönsuunnitteluohjelma oli ihan kammottava. Olin viiden minuutin jälkeen heittämässä koko tietokoneen seinään. Onneksi mun mies on enemmän nörtti kuin minä. Tai enemmän älykäs :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä ehkä riittäis. Jos kaikki ois terveinä niin sithän ei ois hätää, ainakaan kovin pahasti. Katkonaiset yöt ja rikki revitty kämppä--- huono yhdistelmä.

   Mä en meinaa kestää sitä ohjelmaa lainkaan. Mutta pakko sinnitellä kun sinne me vaan tälläkin kertaa suunnataan keittiön ostoon. Mua niin kiinnostas nähä teidän keittiö jo! Tuliko vetimiä? Mites jääkaappi ? :)

   Kiitos Krisse!

   Poista
 8. Oi voi, tsemppiä sinne.

  Mutta tosiaan aina on se hyvä puoli, saatte uuden keittiön jo nyt :) innolla odotan teidän versiota. Kaatuuko teillä kodarin ja keittiön välinen seinä? Itse olin tänään ihan innoissani kun löysin kalusteweb.fi kaupan ja siellä on tooosi edullisia osia, niin meidän keittiöproggis pääsee vihdoin eteenpäin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti kyllä kirjoittaa että ovia, mutta passaahan tuo "osia"kin lauseeseen :D

   Poista
  2. Osatkin passaa mainiosti :)

   No joo, onni onnettomuudessa! Mäkin odotan innolla, meinaa vaan pää haljeta kun muka niin selvät suunnitelmat ja ideat ei ookkaan mitään selvää pässin lihaa vaan täyttä sillisalaattia. Plaah. Mustaa, valkoista, puuta. Siinä pääpiirteet, mutta ovet, kylmäkoneet, allas, yms...kaikki hukassa. Help! Meillä kaatuu seinä olohuoneeseen päin. Siihen tulee sellanen puoli seinä/saakere,jossa on meillä liesi ja vesipiste. Teillä ne on fikummin toisella seinällä, eikä rajoita niin kuin meillä...

   Mäkin odotan kovasti miltä teillä tulee näyttämään. Ja pitääpäs tsekata tuo sivusto. Kiitti vinkistä!

   Poista
 9. Ou nou, tsemppiä sinne!! Keittiökuvia odotellessa.. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sulla olikin aika mainio inspispostaus vasta.... :)

   Poista
 10. Voi huh! Tsemppiä ja voimia, ja toivotaan, että lasten taudit hellittävät pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan. Edelleen on pienin pienen mahapöpön kourissa... :( Kiitos!

   Poista
 11. oh-hoh! Nyt ymmärrän hyvin miksei sinusta ole täällä kuulunut! VOIMIA, mutta onneksi seurasi jotain positiivistakin. Vesivahingon kokeneena tiedä ettei se oo ihan pikkujuttuja! Tsemii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi tulee uutta tilalle! Joo, nää ei ihan pieniä hommia todellakaan ole... Kamalaa, mitä se vesi voikaan saada aikaan.

   Poista
 12. Voimia sinulle sinne lasten kanssa!
  Ja ihanaa, että saatte ihan uutta menneen tilalle.
  Aina asiat järjestyy!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mieli on jo paremoi kun on yksi etappi takana. Asioilla on tapana järjestyä!

   Poista
 13. Oih, voimia!!! Meillä oli vuosi sitten vesivahinko keittiössä kun olimme ehtineet asua juuri remontoidussa uudessa kodissa vasta kuukauden ja lilleman oli kahden viikon ikäinen. Tosin me pääsimme evakkoon asumaan remontin ajaksi joten se tietysti helpotti. Vesivahingoista se oli jo kolmas (koputan puuta..) joten kokemusta jokaisen kodin osalta näistä on. On tullut naapurin viemärivedet katon läpi, jääkaappi vuotanut ja kolmannella kerralla oli putkimiehen huolimattomuutta.. Argh. Onneksi olette voiton puolella jo!!!!! Voima-ajatuksia ja hei jee kivaa, uusi keittiö toden totta. :)

  Kivaa viikkoa kaikesta huolimatta ja suunnittelun iloa..!

  Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju! Mutta siis KOLME!? Sä oot ihan vesivahinkokonkari. On varmasti ottanu pikkasen kupoliin kun on kolmas tullut ja vielä vastasyntyneen kanssa. Huh. Meillekkin tarjottiin mahdollisuutta sijaisasuntoon, mutta yksiöön tällä kokoonpanolla---nounou.

   Kiitos samoin! Suunnittelu onkin aika-noh, pähkinää purtavaksi iltojen ratoksi :)

   Poista
 14. Voi ei! Voimia sinne kaiken keskelle!

  Ihanaa, että kaiken keskellä on valoakin! Uusi keittiö varmasti lämmittää mieltä kovasti ja lapsetkin onneksi tokenevat taudeistaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kiki! Kaikki yleensä järjestyy tavalla tai toisella. Nyt sitten odotellaan, josko remonttifirma suvaitsisi saapua paikalle jatkamaan hommiaan...

   Poista
 15. Tsemppiä kaaoksen keskelle! Toivottavasti lapset voivat jo paremmin. Ja kiva kuulla, että uusi keittiö on kohta todellisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuhaa on edelleen... tuntuu, että ollaan jo toisella kierroksella. Mut nythän on syksy, nyt pitääkin niistää:)

   Kiitos Sari!

   Poista
 16. No huh huijaa! Taitaa olla jo pahin kuitenkin takana ja kiva suunnitteluosuus edessä? Avokeittiötä siis tulossa...? Jännää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No justiinsa niin. Melkein tekis mieli ummistaa silmät ja tehä aikamatka tulevaan ja valmiiseen keittiöön. Mut ei taida onnistua.

   Joo, se seinä millä on ollut ne tauluhyllyt olohuoneen puolella kaatuu ja siitä tulee sellanen puoliseinä/saareke. Paljonkohan se seinä olis hyvä olla korkea työtasosta mitattuna? Ainakin sen ettei kaikki tavarat näy toiselle puolelle, mutta onko siihen joku "sääntö". Onko tietoa? Jännää on! :)

   Poista
 17. Voi mitä koettelemuksia! Jaksamisia kovasti teille! Vaikka eihän se tietty muu auta kuin jaksaa, vaikka kuinka muulta tuntuis:( Toivottavasti lapset edes parantuis pian!
  Elsie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elsie <3

   Jaksettava on, mutta onneksi ollaan opittu remontin keskellä elämään :) Ja lapset on suht terveitä jo...kop, kop.

   Poista
 18. Ounou!
  Voimia remontin keskelle!! <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!