lauantai 4. toukokuuta 2013

UUSI TAPETTIHULLAANNUS JA LASTENHUONEEN POHDINTAA




mackapär
On tää kyllä aikamoista. Tapetteja tulee ja menee ja suosikit vaihtuu vähän väliä. Ulkomainen suosikkiblogini Mackapär esitteli uuden ihastukseni, Mian. Mia on Sandbergin mallistosta ja mielestäni Mian pilkuissa on riittävästi tunnelman tuojaa. Huoneen ilmettä ja asukkaita voi vaihtaa ilman, että täytyy remonttipuuhiin rueta. Mutta silti siinä on tarpeeksi lapsekasta menoa ja söpöyttä, jota lastenhuoneeneen toivoisi...

Tapetin rinnalle ajattelin näitä jo kotoa löytyviä printtejä sekä vanhaa perintöpöytää ja jakkaraa, joka täytyisi pienen taiteilijan jäljiltä päällystää uudelleen. Värikkäät korit sekä kurkimobile ovat myös vanhasta lastenhuoneesta tuttuja.




Ja jottei ihan pilkulliseksi homma menisi, niin vanhojen hm:n pilkkulakanoiden tilalle ajattelin näitä Hobby Hallin diagonal-pussilakanoita päiväpeiton virkaa toimittamaan. Päiväpeittoja lastensänkyihin on tosi vaikea löytää. Vetoketjulliset Avaroomin peitot ois aika näppärät, mutta ehkä sitten kun lasten sängyt on täysimittaisena. Nyt riittää vielä pussilakanan pituus peittämään koko sängyn. Miten te muut olette asian ratkaisseet?


Naulakollekkin on tarvetta. Diy-naulakko löytyi Pinterestistä. Ihana ja melko simppeli toteuttaa. Vanerikaupoille siis...



Verhot onkin sitten ihan pelkkää kysymysmerkkiä? Herääkö jollain jotain ideaa niiden suuntaan..? Valkoiset sivuverhot toimii aina, mutta jospas jotain muuta keksisi tällä kertaa...

Nyt täytyy pian pistää tapetti tilluuseen, jottei mieli kerkeisi muuttumaan enää;)



40 kommenttia:

  1. On kyllä ihana tuo tapetti! ja noin hillittyyn tuskin kovin nopeasti kyllästyy. Ihan huippu tuo naulakkokin, saatan pistää miehen nikkaroimaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tuli se tunne, että tuossa se on. Siis ettei epäilytä edes pikkuriikkisen verran :) Toivottavasti ei kyllästytä.

      Naulakko on myös kiva! Toivottavasti saadaan toteutukseen asti!

      Poista
  2. Iso yes pilkuille ja seventytreen printeille. Jos keksit hyvän päiväpeiton, niin kerro minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yes, yes! Noi printit hymyilyttää kyllä edelleen kun ne näkee :)

      Kerron juu. Ne on varmaan kiven alla. Jos ois oikein näppärä niin ompelishan moiset vetoketjulliset ihan ite. Mut empäs oo, niin ei voi kun haaveilla.

      Poista
  3. Kivoja suunnitelmia! Ei muutakuin toteutukseen vain. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy aloittaa tapetin tilaamisella :)

      Kiitos K!

      Poista
  4. Tapetti on tosi söpö! Halvemmalla vaan pääsis, jos kontaktimuovipilkuttaisi seinän ;) "Pieni" leikkaaliimaa-projekti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!

      Samaa mietin itsekkin :) Mut hitsi kun ois kova homma. Mulla on sellaset leikkurit millä saa noita palloja tehtyä, mut se ei jotenkin suostu leikkaamaan tota muovia... :(

      Poista
  5. Kivoja suunnitelmia. Iskin heti silmäni nuihin vinoraitaisiin pussilakanoihin, hienot! (: Ja tuo tapetti on kiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi lakanat on kivat! Ja aika edulliset, joten raaskii ottaa päiväpeittokäyttöönkin :) Kiitos Sussu! :)

      Poista
  6. näyttää tosi makeelle! laita pian kuvia lopputuloksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, toiveissa olisi pian saada niitä jälkeen -kuvia :)

      Poista
  7. Ihana blogi sulla täynnä veikeitä kuvakulmia!!!

    Psst...mun blogin puolella olis sulle haaste ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa ja kiitos. Nätisti sanottu:) Tulenpas haastetta noutamaan...

      Poista
  8. Pilkkutapetti on tosi hieno ja raidalliset pussilakanat sopisivat siihen hyvin. Meillä on ne harmaina. Samaten ompelin IKEA:n mustavalkoraidallisesta kankaasta lasten kerrossänkyyn vetoketjulliset päiväpeitot. Oli helppoa ja nopeaa. Mietin samaa parisängyllemmekin, ehkä vain eri kankaasta.

    -Paula

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävinkin jo sun blogissa tutkimassa päiväpeittoja ja just tollaset ois haaveissa itellekkin. Et oo ajatellut bisnestä alkaa pyörittää? :) Mä oon niin huono noissa ompelujutuissa, että ei varmana onnistuis ainakaan vetoketjun ompelu... Nätit on sun peitot kyllä ja varmasti käytännölliset! :)

      Isoon sänkyynkin myös ois aikamoisen hyvä!

      Poista
    2. Tossahan ei ole oikeasti kuin suoraa saumaa, mikä raidallisessa kankaassa on helppoa. Vetoketjutkin ompelin suoraan tikaten oikealta puolelta tästä syystä. Rohkeasti vain!

      -Paula

      Poista
    3. Ehkä voisin treenata eka vaikka nuken sänkyyn :D

      Poista
  9. Ihana, ihana tapetti! Voisin harkita meillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan! Nätti on ja sopii moneen seinään ja tilaan :)

      Poista
  10. Sulle on tunnustus blogissani! :)
    Aurinkoisin terkuin Mira
    http://mirkkumuori.blogspot.fi

    VastaaPoista
  11. Hauska tapetti ja tuo naulakko idishän oli tosi makea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi naulakko on kyllä söpö! Mietin, että pojille voi samaan tyyliin tehä autonaulakon.... Jos siis ois niitä poikia :)

      Poista
  12. Tuo tapetti on ihan "sun näköinen"! :) Tykkään tosi paljon!

    Päiväpeitoista - lapsilla on meillä toisella joku turkoosi huopa - ostettu opiskeluaikoina piknik-tarkoituksiin :D - ja toisella vielä ikean vauva-sängynpeite, josta neiti ei suostu luopumaan. :) Odottamassa jompaa kumpaa ihana, beige tikkipeite, joka on Sisustusliike Teatterin tuotantoa.

    Mutta esim. Eurokankaasta löytyy kivoja tikkikankaita, joista esimerkiksi yhdelle mun asiakkaalle menossa sellainen suht isoa pallokuosia (siis tikit pallokuosia, peitto kokonaan luonnonvalkoinen) oleva tikkipäiväpeitto. Eli miten olisi joku sen tyyppinen oikeisiin mittoihin teetettynä?

    Tykkään ylipäätään hieman paksummista päiväpeitteistä, niin jää petauksen pahimmat muhkurat piiloon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mun näköinen tapetti :) Mut joo, ehkä se on mun näköinen ja tyylinen:)

      Onkohan meilläkin sellanen samanlainen vauvapeitto? Se vaan on sellasena päikkäripeittona/vilttinä käytössä:) Ja täälläkin on kyllä rakas- molemmille tytöille.

      Hyvältä kuulostaa toi pallokangas. Täytyis päästä kangaskauppaan. Missäköhän hinnoissa se teettäminen on? Jos siitä teettäs sellaset vetskaripeitot?

      Mäkin tykkään, että muhkurat on piilossa. Siks mulla on sellanen "armeijatyyli" petaamisessa, että se lakana menee sinne patjan alle tiukasti. Mieskin sen taitaa :)

      Poista
  13. Ihana tapetti ja varmasti teille ihan täydellinen! Kuten Liisa sanoi, niin ihan sun näköinen :) Olisin kyllä itsekin voinut kelpuuttaa jos olisi ajoissa tullut eteen, mutta nyt on sit nuo muut rullat jotka pitäisi joku päivä seinään sipaista... Naulakkokin on tosi kiva! Meillä on noita vanerinpaloja kertynyt. Niistäkin voit katsoa, jos taipuvat tuohon hommaan. Meillä ei niille pienille ole käyttöä.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin niistä verhoista. Mä en näkis yhtään huonona tuohon yhdistelmään sitä valkokeltaista lokkia varsinkin kun se sun yksi suosikki on :) Ja eikös se kangas ole nyt stockan kantisalessakin ;)

      Poista
    2. Tuon kohdalla vihdoin tuli se vahva tunne, että nyt se löyty! :) PItäis nyt vaan tilata pikapuolin. Kesäkuun loppuun mennessä ois tarkotus saada nää hommat loppumaan, mutta katotaan kuin käy. Sillon on neljäveet ja tupa taas täynnä porukkaa... Ne teidänkin tapetit on edelleen kivat. Mutta jotenkin nyt tähän isompaan lastenhuoneeseen en sitä osannut enää kuvitella. K:lle se on edelleen hyvä vaihtoehto. Tai siis ykkösvaihtoehto :) Nyt ehkä pikkasen houkuttas kyllä ottaa sinne sitä Sandbergin kukkatapettia. Vois olla kiva pienen tytön pienen pienessä huoneessa :) Mut kyllästyminen ja yhdisteltävyys arveluttaa...niinkuin aina.

      Kiitos. Jos niitä vanereita joutaa niin mielelläni niitä meille ottaisin... Ellet sitten ite väsää teille niistä naulakkoa?

      Hmm... Joo, toi lokki on ihana ja pirtsakka. Täytyy pohtia. Ei nää siis nopeesti nää mun päästökset onnistu, ei.

      Poista
    3. Meillä tulee olemaan vielä paljon kesken kun 2v-juhlia pidetään, mut päätin just että ei haittaa yhtään. Ja tod.näk mennään kaupan kekseillä & pop corneilla yms, nyt ei jaksa muuta... Mietinkin että mahdatko innostua siitä kukallisesta nyt, ja näköjään osui aika hyvin ;) Se on kyllä kiva! Mun pitäis keksiä työhuoneeseen jotain, mut ei yhtään raksuta. Taitaa mennä hyllyt vaan alkuun keskeneräisiin siloittamattomiin seiniin ja tehdään sitten joskus jotain kun huvittaa. Ellei sulta tule jotain superideaa - siis mieluiten siihen ikkunaseinään joka olohuoneeseenkin näkyy :)

      Voidaan tuoda vaneripala kunhan joskus teille päästään. Josko vaikka ens viikonloppua koittaisi, niin saisi J nakuteltua kattoa paikoilleen..? Meillä ei taida nyt olla naulakon tarvetta, ainakaan jos saan sen yhden helmiversion joskus tehtyä. Pari tilattua naulakkoa on itseasiassa se joka tän kriisin laukaisi - ihanat naulakot mut ei sittenkään sovi sinne minne ajattelin. Saa ehkä kohta autotalli kunnon designia seiniin... ;)

      Poista
    4. Oi kun hyvä tuntemus :) ! Ihastuin siihen syksyllä kun näin yhet mökkikuvat missä sitä oli käytetty. Ja nyt sitten ton pilkkutapetin myötä se taas Sandbergin sivuilta ilmestyi verkkokalvoille :) Mutta se siinä arveluttaa, että onko se vaan tän hetken juttua? Jaksetaanko sitä vielä jouluna katella? Nythän se kesään sopii hienosti...

      Siis jotain tapettiako sinne meinasit? Vai maalia? Äkkiseltään ei oo idistä, ainakaan mitään hyvää... Koivikkoa? :)

      Viikonloppu sopis kyllä. Lauantai varmaan? Kuulin just tänään, että sunnuntaina on äitienpäivä :)

      Siis mitä? Eikö se Mategot sovikkaan teille? Eikö edes teidän makkariin vaikka? Mikä se toinen naulakko on? Voisin lunastella meille sen mategotin jos oisin varoissani :) Mutta desing autotallissa kuulostaa hyvältä ;)

      Poista
    5. Sehän noissa kukissa on että ei oikein voi tietää kyllästyykö vai ei. Joulukoristeita sen rinnalle on ehkä vaikea laittaa, mutta eihän siihen huoneeseen varmasti tarttekaan :) Nätti se on kyllä!

      En saa kiinni siitä mitä tuonne haluaisin. Pitää kai vaan antaa olla toistaiseksi... Muistatkos missä mallistossa on se toinen koivikko, ei woods..?

      Ai niinpäs taitaa ollakin, olis mennyt multakin ihan ohi ;) Lauantaina sitten juu. Viesteillään toisaalla tarkemmin!

      Eteiseenhän mä sen Mategotin tilasin, mutta nyt siihen on varmaan pakko laittaa korkea kaappi kun ei me sitä takkikaappia muuten mihinkään saada. Makkariin sinällään ehkä menisi, mutta haluisin sinne mieluummin ne hang on henkarit... Lastenhuoneessakin olis kiva, mutta ainut sopiva kohta olis sitten tapetin päällä. Kyl on vaikeeta! Toinen on se 5,2mhz. Oli pakko ostaa kun bongasin keltaisesta pörssistä 4-kympillä :) Mut kuten asiaan kuuluu, ei sekään asetu sinne mihin suunnittelin. Pakko sitten perustaa se kässäkerho niin voidaan istua meidän autotallissa naulakoita ihaillen ;DD

      Poista
  14. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  15. Naulakko on söpis. Puhumattakaan tapetista.
    Mun hullut ideat: Ei muuta kuin teet mustalla tussilla pilkkuja seinään. Sitten kun alkaa kyllästyttäämään, helppo maalata päälle, ei tarvi repiä tapettia pois. Halpaa ja helppoa. Tai kokeile ensin mustalla kartongilla, rei'ittimen "roskaa" sinitarralla seinään ja katso tykkäätkö. ?
    Mä tsekkaisin varmaan noi vaihtoehdot eka, pihi ku oon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tussailu vois ollakkin hyvä idea! Täytyypä ehkä harkita :)

      Ja joo, ehkä en malta odottaa huomiseen että pääsen laittelee niitä roskia seinään... :) Jos tulee hyvä niin raportoin! Hih,

      Poista
    2. Hyvä, että kokeilet. Raportoi heti pikemmiten!

      Mä nimittäin ihastuin oitis kans tohon tapettiin ja ehkä kokeilen kans noita roskia seinälle.

      Poista

Kiitos kun kommentoit!