torstai 21. helmikuuta 2013

terveisiä täältä meiltä


Takana raskaat viikot.

Kaksi viikkoa sitä kesti, tuskaa. (remonttiaika oli 12 vrk) Mies kävi töissä ja remontoi yömyöhäiselle. Minä hoidin lapset ja pyöritin arkea. Toisella kädellä yritin pakata ja hoitaa muita juoksevia asioita. Univelkaa kertyi molemmille ihan riittävästi. Nukutaan sitten joskus, sillä kaaoksen selättäminen jatkuu. Remppaamistakin riittää vielä moneksi toviksi. Mutta nyt sentään ollaan kaikki saman katon alla. Myös nuo tavarat, joita muutosta toiseen vaan raahataan mukanamme. Niistä täytyy hankkiutua eroon, roskiin osa ja osa kirppikselle.

Mitä täällä sitten kahden viikon aikana tapahtuikaan?
Seinät tasoitettiin, osasta revittiin lasikuitutapetti irti ja lätkittiin tasoitetapetti päälle. Osaan seinistä laitettiin vain tasoite. Tasoittamisen lisäksi seinät tietysti maalattiin vähintään kahteen kertaan. Kahdesta seinästä haukattiin palat pois, jotta saatiin tilaa avarammaksi. Lattiat vaihdettiin, vanha mosaiikki jätettiin uuden lattian alle. Ikkunat kokivat myös valaistumisen kun niihin sudittiin neljä kerrosta maalia. Tämän hoiti miehen automaalarina työskentelevä veli, joka totesi että olipahan vaikea rasti. Ei lähde ihan heti karmeja maalaamaan, varsinkaan muovisia.

Kolme huonetta sai uudet kattopaneelit. Kaikki kymmenen ovea ja ovenkarmia saivat myös kyydin kaatikselle. Tilalle asenneettiin uudet. Pelkästään vanhojen karmien poistoon meni ammattilaisella kokonainen työpäivä. Uusien karmien asennuskaan ei sujunut ongelmitta, viimeinen asettui paikalleen 03.30 muuttopäivän aamuna...tai yönä. Lisäksi tietenkin ikkunat ja lattiat listoiteettiin uusiksi. Vanhoja kynnyksiä säästettiin ja maalattiin Betoluxilla. Eteiseen asennettiin uusi Linoleum ja ulko-ovi maalattiin.Vielä olisi kattolistat laittamatta ja viimeistelyä siellä täällä... Ja mielessäni suunnittelen jo keittiöremonttia.

Mutta tyytyväisiä ollaan ja tämä tuntuu heti kodilta!

26 kommenttia:

 1. Huh huh, mitkä viikot takana! Mutta varmasti vaivan arvoista. :)

  Tosi kivalta heti näyttää ekat kuvat!!

  Onnea uuteen kotiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä ollut aika touhukasta menoa viime viikot. Mutta kyllä kannatti. Ihan on kuin eri asunto...

   Kiitos paljon, kyllä se onni on täällä meillä :)

   Poista
 2. Tätä on odotettu ja hienolta näyttää ensisilmäys!! =)

  Siis voi apua, siellä on muovikarmit. Jo puun peittäminen on käynyt työstä, voin vaan kuvitella miten siinä on maali luistellut alta pois... Onneksi saitte apumiehen siihen!

  Mietinkin että onkohan tuo lehtiteline kun kuulin että jonkun olet ostanut ;) Kiva! Ja naulakkokin on perfect.

  Ei ole kyllä muutto tällä tavalla helppoa hommaa. Miten sitä ennen olikin enemmän järkeä päässä ja muutti aina vaan upouuteen / melkein uuteen..? :D

  Ihana kuulla että tuntuu heti kodilta. Onnea eloon <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Joo, voi apua. Mä olin ihan maani myynyt kun tajusin, että ne on muovia. Mutta onneksi viisaammat tietää, että myös muovia voi oikeanlaisilla maaleilla ja välineillä maalata. Ja taitoakin tuo maalaus vaatii, onneksi sitä oli tarjolla!

   Ekan olin, että en osta (tuota telinettä.) Mutta sitten olinkin että ostan...:) Ja samalla muistu mieleen, että lompakossa on joululahja kyseiseen putiikkiin kortin muodossa joten ei kauan tarvinnut vikistä kun oli homma hoidossa :) Kotimatka rattailla tuon telineen, ruokaostosten ja kolmen muksun kanssa ei ollut se kaikkein helpoin... Naulakkokin jaksaa ilahduttaa, asennutin sen sellaiseen paikkaa että osuu silmiin tuon tuosta:)

   Muuttaminen on aina kamalaa. Edellisessäkin muutossa tehtiin viikko tätä samaa, mutta sillon urakoitiin pelkät seinät. Mut miksi sitä kamaluutta ei muista ennen kun sen taas joutuu kokemaan. Onnea teillekkin muuttoon. Ja autetaan siinä jos suinkin vain voidaan <3

   Kiitos <3

   Poista
 3. Vautsi, sillähän näyttää oikein kauniilta ja kodikkaalta!

  Oon aivan rakastunut teidän sohviin. Mistä ne on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu! Ekassa kuvassa on aika paljon tehty rajausta, todellisuus ympärillä on vielä aika kaoottinen. Kaksi huonetta täynnä tavaraa joille ei oikein osaa tehdä mitään. Ja varsinkin kun noita pieniä käsiä on "auttamassa" tämän tästä... Mutta pikkuhiljaa eteenpäin.


   Sohvat on Ikeasta. Tuota ihan samaa mallia ei siellä enää löydy, mutta vastaava löytyy Karlsfors- nimellä.

   Poista
 4. no kyllä on vauhdilla remontti edistynyt:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä oli aika haipakkaa... Remontti vlmistui tähän nykyiseen tilaansa aamulla tuntia ennen muuton alkua. Meinas tulla kiire.

   Poista
 5. Jei, iso työ, mutta hyvältä näyttää. Tasoitetapetti vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pitääpä etsiä sitä vähän tietoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tasoitetapetti on kyllä hyvä! Tosin riippuu lasikuitutapetin kuviosta miten se peittyy...

   Poista
 6. Ison urakan olette jaksaneet tehdä! Voi kun itsekin saisi aikaiseksi...tai meillä itse asiassa suurin työ olisi siinä, että saisi miehen suostuteltua aloittamaan jotain;)

  Nauttikaahan nyt ihanasta kodista! Kyläilykutsua odotellaan sitten joskus;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli hommaa mutta etsittiinkin alunperin asuntoa johon nää hommat voi tehdä hyvällä "omiksella".Eikä sellasta niinkun se edellinen asunto oli, uudehko mutta silti täysin remontoitava.Nyt on vanha ja remontoitqava... :)

   Laittelen kyläkutsun kyllä kun saadaan tavarat ojennukseen :)

   Poista
 7. Hyvä Te.
  Levätkää nyt.
  Kodissanne.
  Onnea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei sitä vaan meinaa osata levätä millään, kun on niin keskeneräistä joka puolella...

   Poista
 8. Hienolta näyttää! Onnea uuteen kotiin!
  Nauttikaa ja levätkää, olette ahkeroineet paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me odotellaan teitä kylään:) tekemistä riittää täällä niin paljon että ei oikein malta levätä... Nyttemmin tuolla sirkkeli vielä huutaa.

   Poista
 9. Onnea uuteen kotiin! Kauhulla odottelen meidän muuttoa, kunhan nyt saadaan ensin entinen myyntiin. Muuttaminen on aina järkkyä touhua, mutta se tunne eka yö uudessa kodissa. Se palkitsee aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kaimaseni:) muuttaminen on kyllä alusta loppu un niin hermostuttavaa touhua, että ei sitä joka vuosi viitti tehdä. Tsemppiä teillekin sinne!

   Poista
 10. Moi! Sulls on mielenkiintoinen blogi. Olen jättänyt tunnustuksen omaan maiskis.com -blogiini. T: Niina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla siis. :) Tätä tää äitipäisyys teettää.. ei osaa enää kirjoittaakaan ;)

   Poista
  2. Kiitos paljon ihanista sanoista! :) Tulenpas nappaamaan tunnustuksen...

   Poista
 11. Onnea uuteen kotiin! Nauttikaa ja ottakaa rennosti. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!