lauantai 2. helmikuuta 2013

kirjovirkkaustaMietin aiemmin mitä teen tuolle kudenötterölle, joka jäi yli patalapuista. Petra ehdotti kirjovirkkausta. Ensin ajattelin, etten osaa. Mutta kantapäänkautta tämänkin asian oppii...:) Kolme kertaa kori koki purkutuomion kunnes neljännellä yrittämällä vihdoin kuvio miellytti silmää. Kokeilin kolmioita ja salmiakkeja. Tuli molempiin liikaa harmaata, joten päädyin lopulta versioon jossa pelkästään alaosa on harmaa. Ja kun tulevassa asunnossa on kaksi lastenhuonetta, päätyy tämänkin varmasti lelukoriksi...

Aikamoisen koukuttavaa puuhaa. Melkein olisi lähdettävä taas lankakauppaan, mutta nyt täytyy hillitä ittensä ja pakata jo entuudestaan kotoa löytyvät kerät muuttolaatikoihin. Ajatuksissa on kutenkin saada lehtikori mustasta ja valkoisesta kuteesta aikaiseksi.

Jos jotakuta kiinnostaa myös kokeilla kirjovirkkausta niin Eilen tein- blogissa on hyvät ohjeet, miten homma toimii.

Nyt essu päälle ja leipomispuuhat alkakoon. Ainakin näitä ja näitä pitäisi saada valmiiksi asti...

edit: linkit korjattu!

20 kommenttia:

 1. Tosi upea! Rakastan noita värejä.. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana! Taitava nainen olet :) Mä oon jo ihan ulalla pelkän maton virkkausohjeita lukiessa. Ei tosin pitäisi heittää aina niin helposti kirvestä kaivoon, tämän kärsimättömän luonteen lieveilmiöitä. Joku päivä kokeilen vielä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Virkkaus on kyllä vähän sellasta, että vaatii pikkasen "ajatusta" mukaan. Ainakin mulla. Ja joskus ne ohjeet on kyllä ihan hepreaa...mutta kannattaa kokeilla, kyllä nekin sitten lopulta aukeaa kun tarpeeksi monta kertaa kokeilee :)

   Poista
 3. Hei kiva kun innostuit kokeilemaan! Mä en kyllä tajua että millä ajalla... Tuo alku on just tuota tekemistä ja purkamista mutta sitten kun lähtee sujumaan niin vie mukanaan! :) Mä oon joulukuun alusta asti oottanut että pääsisin kudekauppaan niin saisin ideat toteutukseen, mutta ei vaan tuu kyytiä ei. Ehkä sit joskus kesällä, edes.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Innostuin! En tajuu, että miksi vasta nyt? Nyt ois miljoona ideaaa, mutta tosiaan sitä aikaa vois jostain taikoo lisää... Mä tälläsiin kivoihin juttuihin aina jostain raosta keksin aikaa, mutta sitten sitten niitä vähemmän kivoja saan hirveen stressin kautta viimetipassa tehtyä. Kesällähän sä pääset kätsysti junalla sinne kauppaan ;))

   Poista
 4. Ihanat värit! :) mäkin innostuin viikonloppuna virkkaamaan tyynynpäällisen ja se on kyllä niin koukuttavaa, kun pitkästä aikaa tekee käsitöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kori koki taas purkutuomion, saas nähä millon lopulta valmistuu :) Käsityöt on vaan niin mukavaa vastapainoa arjen pyöritykselle... Ja jos vielä lopputuloskin miellyttää, ei voi olla muuta kuin supertyytyväinen. Se sun tyyny on ihana! :)

   Poista
 5. Ihana kori ja kivat värit! Herkullisen näköisiä tarjottavia teillä on ollut. Piti käydä kurkkaamassa linkistä. Olet ollut mun mielessä, sillä varasin ja sain kirjastosta uuden kirjan: Eija Koski: Himmeli. Muistaakseni pohdit joskus sellaisen värkkäämistä. Kirjaan olen tutustunut vasta ihan vähän, mutta himmelit vaikuttavat todella kauniilta ja ohjeet selkeiltä. Täytyy laittaa kirja mieleen, jos vaikka mun käsityöinnostus joskus saisi konkreettisempia muotoja. Mutta tulehan kurkkaamaan kirjaa, jos liikut täälläpäin tai varaa se. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hitsi, ois pitäny pistää rääppiäiset pystyyn. Ois ollu kakkua tarjolla jalalle jos toisellekkin. Mutta kyllästyneenä kakkumäärään heitin ne kylmästi roskiin. Ihana saada jääkaappiin taas sitä tavallista ruokaa:) Mä oonkin sen Himmeli-kirjan esittelyn jossakin lehdessä tms. lukenu. Täytyy tulla käymään teillä, millon saa tulla:)? A taas kyselikin sun perään:)

   Poista
 6. Ihanat värit tosiaan. Sopisi hyvin meidänkin neidin huoneeseen. =) Pirteät ovat! Sinulle on tunnustus blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihan on lasten värit:) Ja lämmin kiitos tunnustuksesta <3

   Poista
 7. Kauniit värit ja kori,sekä ihana koukutus sinulla! Minä en ole virkkausta kokeillut sitten peruskoulun jälkeen,liekö enää osaisikaan. Mä vosin haluta tuollaisen korin vessapaperirullille :) Oi aika kiva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kannattaa kokeilla. Minäkin vuosien ja vuosien jälkeen opettelin uudelleen ja onneksi opettelin:) Vessaan tuollainen olisikin kiva :) Tuo kori on edelleen työn alla, koki purkutuomion kun ei sittenkään ollut niin kiva kun mielikuvissa. Toivottavasti joskus tulis hyvä. Ja jos ei omaa silmää miellytä, täytyy sille uusi koti etsiä ;)

   Olipa ihana löytää teidän koti kirjasta!

   Poista
 8. Ihan mahtis! Pakko kokeilla ittekin, eka täytyy edellinen saada alta pois. Nyt tulos hetkenmielijohteesta ittelle virkattu laukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Kurkkasinkin, että sullakin on siellä valmistunut kori jos toinekin ;) Oi, laukku...Kuulostaa hyvälle!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!