maanantai 24. marraskuuta 2014

Ompelun hurmaa




Muistatteko kun kerroin, että perustettiin sellainen #onnellistenompelijoiden kerho? Ja, että kerhossa on niin kovin mukavaa? Voin kertoa vielä uudelleenkin. Kesällä pakattiin siis autoon ompelukoneet ja nuppineuloja. Lankaa, kangasta ja paljon hyvää mieltä. Ajeltiin Petran ja Mirvan kanssa Mirkkumuorille kylään ja polkaistiin koneet käyntiin. Tavoitteena oli saada mekko illan aikana ommeltua. Iso tavoite, sillä yläasteen kässätunneista ja edellisistä ompeluksista oli hetki vierähtänyt. Mutta niin vain saatiin valmista aikaiseksi. Voi sitä riemun tunnetta ja ompelun hurmaa! Ihan huikeeta! Yhteishenki ja tsemppi oli mieletöntä. Ja on kyllä edelleen!

Nyt sitten talven kynnyksellä saimme yhteistyötarjouksen Noshilta. Ai että, aika hienoa! Saimme jokainen valita Noshin kangasuutuksista itselle mieluisimman. Valitsin tuota ihanaa harmaata Salmiakkia. Aivan hurmaava kuosi ja trikoo on ekologista luomupuuvillaa. Pehmeää ja ihanalta tuntuu myös ihoa vasten. Ja tytötkin tykkää, valmiina vaatteena mukavan tuntuinen päällä. Ompelin kankaasta kaksi mekkoa tutulla Mekkotehtaan Alviina- kaavalla. Muokkasin isomman tytön mekkoa siten, että helman päärmeeseen pujotin kuminauhan sekä kavensin hihoja. Pikkuisen mekko sai pinkin kanttinauhan helman sisäpuolelle. Mekon mallissa on jotain pikkumyymaista ja tykkään siitä kovasti. Ylijäämästä surauttelin vielä vauvalahjaksi ystävän pienelle pilvimobilen, johon inspis löytyi täältä. Musta mekko on ommeltu myös samalla kaavalla.

Kaikista mukavinta tässä on se, että peikko ompelua kohtaan on selätetty ja ompelukone on nykyisin ihan kaveri. Uuden oppiminen on mahtava tunne!


Yhteistyössä: Nosh.fi

26 kommenttia:

  1. Tulipa kauniit mekot!!!
    Ja anna mennä vaan, anna mielikuvituksen lentää...
    Ihanaa, että olet löytänyt ompelukoneen. Sillä voi tehdä vaikka mitä kivaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tanja! Ompelu on siitä ihanaa, että valmista tulee paljon sukkelampaa kuin neuloen tai virkaten. Ompelu on koukuttavaa. Nyt on valmiina odottamassa metritolkulla mekkokangasta ;)

      Poista
  2. Ihanat mekot, ja huippua, että ompelukoneesta on tullut kaveri :). Se on niin huikea tunne, kun saa jotain valmiiksi. Keskiviikkosta ompeluiltaa odotellessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin olen ihan tyytyväinen, että nykyään ollaan ihan väleissä. joskus oli toisin! Ja molemmat muristiin ;D Ompeluilta kuulostaa kivalta. Ompeletteko purukalla vai yksin? Saumuria kaipailen, ehkä aloitan säästökuurin...:)

      Poista
    2. Kaverin kanssa :). Niin paljon kivempaa ja inspiroivampaa jotenkin! Toivottavasti saadaan jotain valmiiksi jouluun mennessä - meinaa olla vähän turhan paljon suunnitelmia ;).

      Poista
  3. Tosi suloiset mekot ja ihana kangas! Ompelulle kun antaa pikkusormen, se tuppaa viedä koko käden.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin meinaa tehdä! Nyt on monta mekkoideaa valmiina. Josko vaikka huomenna surauttaisi taas koneen käyntiin:)

      Poista
  4. Oi ihanat mekot! Innostuisipa sitä itsekin ihan mekkotasolla ompelemaan, omat ompelut kun ovat sitä verho/tyyny/lahje osastoa... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirpa! Kannustan kokeilemaan. Nuo suorat on niitä kaikista tylsimpiä ja ns. pakollisia. Tee joain kivaa, niin kyl se siitä...;))

      Poista
  5. Aivan ihania tekeleitä :)). Mäkin perin juuri äidiltäni ompelukoneen ja vähän sormet syyhyäis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana S! Kannustan kokeilemaan. ja sullakin on pieni mekkotyttö kotona, joka varmasti tykkäis äidin tekelistä...

      Poista
  6. Iih, ihanat mekot ja tytöt! Ja tuo mobile <3 Löysitkö jostain tuollaisen valmiin rinkulan vai väänsitkö itse rautalangasta? :-) Tuollaisen voisin ja ehkä osaisinkin nimittäin tehdä meidänkin vauvalle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos<3 Mobile on omakin suosikki! Rinkula on ostettu parisen vuotta sitten Sinellistä, mutta uskoisin niitä olevan siellä edelleen. Sari oli tehnyt puun oksista kehikon (kaksi tikkua ristiin) ja se näytti superkivalta. En vaan kerennyt lähteä metsään oksia metsästämään.

      Poista
    2. Oijoo, oksatkin olisi aika ihanat! Alkusyksystä sopivia meillä jo pöyrikin, kun kuopus kanniskeli erilaisia keppejä innoissaan kotiin. Taisin vain heittää ne jo pois...

      Poista
  7. Ihania <3

    Mäkin haluaisin selätää sen peikon. Ei vitsit.
    Siihen varmaan vaadittaisiin melko monta yksityistuntia ja jättimäinen kippo kaikista kirosanoista maksettaville sakkokolikoille ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiiätkö Laura. Sä oot niin taitava käsistäs, että kyllä varmasti selätät jos vaan alat kokeilemaan. Tuo tunne on niin tuttu. Ja kirosanoja on täälläkin lennellyt ;D Ja jos polttaisin tupakkaa, olisin varmasti ollut monen monta kertaa hermosauhuilla. Mutta pikkuhiljaa oppii ja nämä mekot tuli oikeastaan jo ihan näppärästi. Ei tarvinnu purkaa kertaakaan. Eli työ tekijäänsä opettaa. Aluksi oli kyllä tekimistä kun piti opiskella kaavapaperin viivoja... ;)

      Poista
  8. Tuo mobile on ihana! Harmi kun ei ole itsellä tiedossa ketään, jota voisi moisella ilahduttaa :)
    Tuo pinkki kanttinauha onkin ihana ylläri kun pilkahtaa helman reunasta, hyvä idis!
    On meistä sukeutunut varsinaisia ompelijoita lyhyen ajan sisään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mulla on myös sellanen pilvikoriste ilman tuota rinkulaa K:n huoneessa(en tiedä kävitkö siellä?) Sellaiselle löytyy varmasti teillekkin paikka vaikka unikammarista... ;)
      Pinkki kanttinauha on kiva lisä. Tuo mekolle ryhtiä. Ja opimpa tässä samalla kangasmyyjän opastuksella senkin ompelun. Aika kivalta tuntuu kyllä, se saumuri vois olla seuraava investointi kässärintamalla...

      Poista
    2. Ai enpä käynyt, jäi näkemättä. Ens kerran sit! :)

      Poista
  9. Ai että. Täälläkin tehty niin kauniita juttuja. Tuo pilvimobile ehdoton suosikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona! Ompelun hurmaa täälläkin. Mobile on kiva myös mun mielestä. Odotan että saan sen viedä vauvalle lahjaksi!

      Poista
  10. Ihanat tytöt ja ihanat mekot! Mulle ompelukone ei oo pelkkä peikko, vaan ISO paha norsu. Mitenhän sen sais selätettyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, nyt kuule ompelukerhoa perustamaan! Se norsu selättyy kyllä, oot niin kätsy käsistäs. Että varmasti pääset sen kanssa kaveriksi :)

      Poista
  11. oi kuinka kauniit mekot ja tytöt! Samoin tuo mobile! Voi kun osaisi itsekin ompelemisen taidon.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!