keskiviikko 29. elokuuta 2012

Uusi kamera

Tähän saakka olen kuvannu Canonin pokkarilla, mutta haaveissa on siintänyt jo pitkään kunnon järjestelmäkamera. Valinnanvaikeus vaan iskee. Loppusuoralle on päässyt nämä:

Canon

Canon

Nikon

Canonin EOS550D ja EOS600D. Nyt viimeisempänä tuo Nikonin D3200, joka vasta ilmestynyt markkinoille. Mitään suurta ja merkittävää eroa näissä ei kai käsittääkseni ole, mutta pieniä löytyy. Esimerkiksi tuossa EOS600D olisi kääntyvä näyttö, mutta onko se kovin tarpeen... Nikonia taas markkinoidaan huippu-uutuutena ja aloittelijan parhaana kamerana. 

Onko jollakin näistä sanottavaa, hyvää taikka pahaa? Vinkkejä ottaisin mielelläni vastaan! Hintaluokka näissä on samankaltainen. Nyt tuo Nikon olisi useammassa paikassa tarjouksessa. Mutta paljoa siitä ei käyttökokemuksia vielä löydy, on niin tuore tapaus... 9 kommenttia:

 1. Jos olet jo kuvannut Canonin pokkarilla on moni toiminto ja valmiiksi tuttu, jos jatkat saman merkin kannattajana. Itsekin olen katsellut tuota Canonin 600D:tä ja pari kertaa kokeillutkin. Ihan fiksulta kamppeelta vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo Canon houkuttaa tuttuudensa vuoksi. Vahvimpana tuo 600D on kyllä on!

   Poista
  2. Tykkäsin 600D:n kuvien laadusta, kun vertailukohteena on oma elämää nähnyt 450 D. Isoarvotkin olivat moninkertaiset omaan verrattuna.

   Poista
 2. Jossain TM:n testissä Nikonin kuvanlaatu todettiin parhaaksi, niissä on vähemmän kohinaa eli ovat tarkempia, mutta eipä canoninkaan kuvanlaatu itketä. Ei noita eroja harjaantumaton silmä helposti huomaa. Canonille tulee paremmin objektiivitarjouksia myös marketteihin, toisin kuin Nikonille. Lähinnä se tällä harrastelijatasolla jolla arvelen sunkin ainakin jonkun aikaa pysyvän on siitä kiinni mikä sua miellyttää kun nappaat sen kojeen käteesi. Eli käy kaupassa ja koita miltä mikäkin tuntuu. Jos tuntuu että ei asetu käteen niin ota joku toinen. Ei niiden toiminnoissa tai laadussa ole paljonkaan eroa. Canon & Nikon on molemmat hyviä, varmoja ja niihin löytyy osia + kuvausvinkkejä yms helposti. Meillä ja tietotoimiston miehellä ja muistaakseni vielä kolmannellakin on Nikon (eri mallit kaikilla), eli jos tarttet pika-apuja säätöihin niin niitä saat nopeasti ;) Jos haluat olla erilainen nuori niin otat Canonin ;DD

  Tämmöisessä kyselyssä on lähes 100-varmaa että ne joilla on Canon suosittelevat sitä ja joilla Nikon niin sitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä muistelinkin, että tuota Nikonia löytyy ympäriltä aika monelta :) Varmasti kaikki on kyllä hyviä ja samankaltaisia, ilman suuria eroja. Ehkä päädyn jompaan kumpaan!

   Poista
 3. Kyllä, se kolmaskin omistaa Nikonin:) Mikäli se kolmas on tämä osoite;)

  Meillä toiminut ihan ok, mutta kuvaaminen jäänyt melko vähäiseksi ja sitä myötä kaikki kameran hienoimmat ominaisuudet hämärän peittoon. Eli tämä kommentti tuskin auttaa päätöksen teossa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista :) Muistelin, että teilläkin on Nikon. Uskallankohan erottua joukosta....? :)

   Poista
 4. Itselläni on parhaillaan lainassa Canonin EOS 550D ja on aloittelijalle ollut oikein hyvä. Pian saan lainaan vielä EOS 600D:n mutta siinä ei ihan hirmuisesti erilaista ole 550D:hen verrattuna, paitsi jotain pientä sekä se kääntyvä näyttö. Jos niillä pienillä eroilla ei ole väliä, niin on kai aika lailla sama minkä ottaa. Itse olen kuullut, että Canon olisi aloittelijalle parempi kuin Nikon. Helpompi tai jotain...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin pitkään sillä kannalla, että otan sen tutun ja turvallisen Canonin. Mutta kuinkas ollakkaan säntäsin tarjouksen perässä ja valitsin kuitenkin Nikonin. Kahden päivän perusteella olen ihan tyytyväinen. Kunhan löytysi muistikortti joka toimii ja saisi noi valotusasetukset jotenkin natsaamaan ni vois sattua hyvällä tsägällä parempia kuvia... :)

   Kiva kun kommentoit :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!