lauantai 9. marraskuuta 2013

Syksyn valo


Lasten mentyä nukkumaan täyttyy olohuone kynttilöistä ja mukit glögistä. Ulkona sataa ja tuulee, mutta sisälle ei myrsky yllä. Villasukat, siskolta saadut lämmittää varpaita. Eilen löysin myös ehkä maailman täydellisimmän villapaidan ohjeen, no sen Skappelin tietty.  Lanka täytyy viritellä puikoille ihan kohta...

Lauantain jatkoja! Muistetaan keitellä aamulla isille kahvit.

Ps. Täällä(kin) tuskastellaan valon vähyyden vuoksi. Kuvaaminen on muuttunut ihan liian tuskalliseksi. Monta asiaa olisi kerrottavana, mutta kun kuvista tulee pelkkää puuroa...

16 kommenttia:

 1. Se on tämä marraskuu. Vuoden pimeintä aikaa. Vaikka vielä pimeneekin. Joulukuussa jo tuikkii valoja ja ehkä lumikin siellä teillä päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän se. Marraskuu. On niin pimeetä, ettei meinaa todeksi uskoa. Lunta odotellaan ja joulua, jospa se elo sitten valaistuisi :)

   Poista
 2. Skappelin villapaita kuulostaa hyvältä,näytäthän sit lopputuloksen?
  Ihan tuo iltahetki kynttilöiden ja glögin kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytän juu! Vielä pitäisi päättää väri, harmaa vaiko harmaa? :) Ja toinenkin ongelma tuli vastaan, teenkö siitä kuitenkin neuletakin niin on sitten ehkä monikäyttöisempi?

   Kynttilät tuo ihanaa tunnelmaa!

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää niin tutulta tuo kynttiöiden loiste iltahetkeen. Kyllä tässä jo joulua odotellaan ja lunta. Täällä myös tuskasteltu valonmäärän kanssa. Kuvaaminen tuntuu tällä hetkellä ahdistavalta ajatukselta. Valoisaaika kun on niin lyhyt. Mukavia "glögin tuoksuisia"- hetkiä sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä harmittaa kun ei millään uskalla pitää kynttilöitä pöydillä palamassa ennen talon hiljentymistä. Mutta toisaalta, kyllä sekin aika vielä koittaa. Joo, tuo ahdistuminen on kyllä niin tuttua. Sitä vaan ajattelee, että otampa tuosta nyt kuvan. Lopputulos ei todella ole sitä mitä on visioinut ja hetki kuvaamiseen menikin sitten siihen tuskasteluun ja asetusten säätöön... Ja seuraavan kerran ku on hetki aikaa onkin taas entistä pimeämpää. Vali, vali.

   Kiitos Ane!

   Poista
 4. Ihanan tunnelmallinen kynttiläkuva! <3

  VastaaPoista
 5. Munkin on tehnyt mieli laittaa Skappel puikoille, mutta yksi muu iso projekti pitäisi saada ensin valmiiksi. Ihanan tunnelmallinen kuva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootko tuota ihan puseromallista meinannut vaiko sitä takkia? Mä ehkä kallistun kuitenkin siiheen jakkeen, just sellanen kääriytymisneule :) Mullakin kyllä olisi tuolla viime talvena aloitettu takki vailla hihoja...

   Kiitos!

   Poista
 6. Teillä on ihana ja valoisa koti :-)

  VastaaPoista
 7. Ihanalta näyttää tuo villapaita, just sellaiselta täydelliseltä suojalta talvea vastaan! Mulla on ollut vähän samantyyppinen mielessä http://lamimmiita.blogspot.fi/2013/02/superiisi-villapaita.html Pitäis vaan tosiaan keksiä sopiva lanka tuohon..? Hitsi kun noissa marketeissa ei ole mitään alpaccaa tms, pitäis taas jotenkin päästä kunnon lankakauppaan (sulkemalla silmät kaikelta muulta houkutukselta, kuin just siltä mitä menee hakemaan ;D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin paita on kyllä ihana! Lähes samanlainen. Ja lämpimän näköinen...

   Mä oon tilannut joskus vuosia sitten suoraan Garnstudiolta lankoja, Alpakkaa silloinkin. Nyt ei näyttäs olevan enää suoramyyntiä, mutta Tapion kauppa myy Dropsin alpakkaa ja nyt ois vielä alekin menossa :)

   http://www.garnstudio.com/lang/fi/retailer.php?id=326

   Poista
 8. Uskaltaiskohan tarttua puikkoihin? Tuo villapaita näytti kyllä tooosi ihanalta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskaltais!:) Mulle tuli nyt tosiaan ongelma kun en osaa päättää, että teenkö takin vaiko paidan. Googlettamalla löytyy molemmat, kannattaa ihailla. Kalastajan vaimolla on myös suomenkieliset ohjeet tähän paitaan.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!