maanantai 7. lokakuuta 2013

Nukkarissa






Keskimmäisen tyttösen yöllisten hulinoiden rauhoittamiseksi kokeillaan taas vaihteeksi tälläistä ratkaisua. Eli meille tuli unihuone ja erikseen leikkihuone. Yksin kun on niin ikävä nukkua. Joten isosisko muutti pikkusiskonsa unikaveriksi. Vaikka järjestyksen vaihto oli molemmille mieleen, yöeloon tämä ei kuitenkaan valitettavasti ole kovin suurta muutosta tuonut... On jano, on pissahätä, on ikävä äitiä, ikävä isiä. Milloin on aamu? Saako jo nousta? - Eletään kuitenkin toivossa, eihän se voi enää kovin montaa vuotta tätä jatkaa...? 

Viikonloppuna innostuin pitkästä aikaa tarttumaan kameraan ja muutaman kuvan räpräisemään. Kummasti tuottaa sänkyjen sijoittelu päänvaivaa kun toinen sängyistä on jo kasvatettu juniorin mittaan. Ei tahdo huoneessa tila riittää. Oisko se sittenkin se kerrossänky paikallaan? En ihan innostu, mutta täytyy makustella asiaa...

Leikkihuone on toiminut kuitenkin tosi hyvin, sillä lelut mahtuvat nyt paremmin olemaan ja pysyvät edes pikkaisen paremmin järjestyksessä kuin ennen. Tai siis edes samassa huoneessa. Joku hyvä ja toimiva lelujen kaaoksen hallitseva säilytysratkaisu on vielä pohdinnan alla. Onko ideoita? Lisäksi pitkä työpöytä askarteluja varten olisi paikallaan, ja se voisi olla ihan normaalilla pöytäkorkeudella nykyisten pikkuisten lastenpöytien sijaan. Ja Ikean Agam- juniorituolit sitten siihen rinnalle...

14 kommenttia:

  1. Kivalta näyttää! Meillä on koettu hyväksi tyttöjen yhteinen makkari ja leikkihuone erikseen. Just tänään mietin, että tuleekohan isommalle joskus mieleen vaatia omaa huonetta, kun ikäeroa on kuitenkin 3 vuotta. Toiv. ei vielä pitkilleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meillä meni keväällä nukkumaan käyminen ihan mahdottomaksi tehtäväksi, joten siirrettiin sängyt eri huoneisiin. Nyt on nukkumaan käyminen onnistunut, mutta yöheräily on tullu tilalle.

      Kiva kuulla positiivisia kokemuksia! :)

      Poista
  2. Voi kuinka ihanalta näyttää :).

    Meillä kans pohdinnat säilytysratkaisuista menossa. Tällä hetkellä on ikean expedit, iha kiva ja toimiva tuo on ollut. Mutta nyt kun kaksi taaperoa, on tullut hankittua lelujakin enempi, niin alkaa hyllykkö jäädä pieneksi ja muutenkin kaipais vaihtelua.. Jään siis kuulolle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!

      Meillä on itseasiassa tuo samainen hylly, mutta se on aina ihan sikinsokin ja pyörremyrskyn jäljiltä :) Vai onkohan edes sellaista hyllyä joka pitäisi tavarat kasassa...? Mutta kerron, jos keksin jonkun ratkaisun.

      Poista
  3. Hyvältä näyttää! Ja eihän nukkarissa tarvita tilaa kuin nukkumiseen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heiii, aika hyvä pointti;) Mutkun silmää särkee ku ei niitä sänkyjä saa silleen nätisti ja jämptisti... heh.

      Ja kiitti!

      Poista
  4. tosi ihanan näköistä, meillä yö on suhtkoht rauhallinen, mutta se nukkumaan saaminen on melkein mahdoton tehtävä, muutenkin on nykyään jatkuvaa tahtojen taistelua:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jessika!

      Voih, tuokin on kyllä rasittava vaihe kun ei se uni niin helposti tule ja sitä vastaan pitää temppuilla. Mua on lohdutettu, että oma tahto on hyvä asia :) Tsemppiä teillekkin arkeen! :)

      Poista
  5. Näyttää niin kivalta! Mä oon NIIN väsynyt, sen lisäksi että vauva tahtoo syödä tyylillä "koko ajan", Kaksivuotias on alkanut saamaan öisin hepuleita vaikkapa siitä, että peitto on väärin. Siis mitä? Ja eskarilainen nukkuu ilmeisesti niin sikeästi, että pomppaa ylös aivan varmasti ennen seitsemää pirteänä kuin peipponen. No. Ei tätä montaa vuotta jatku, ja kohta mä kiroilen kun ne ei nouse sängyistään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oih, kuulostaa vähän (tai siis aika paljon) tutulle. Rankkaa ja teilläkin rempat ja muutot vielä alla ja tosiaan ois muutakin tekemistä kuin väsyneenä hoiperrella. Noi yölliset kiukkupuuskat on tuskastuttavia... :/ Hah, meilläkään vanhin lapsista ei nykyään herää mihinkään, vaikka toinen karjuu samassa huoneessa. Se luo toivoa siihen, että kyllä nämä pienemmätkin parantaa tapansa :)

      Voimia sinne! Ja kiitos kommentista <3

      Poista
  6. Todella ihanan näköistä! Ja niin fiksu ratkaisu rauhoittaa yksi huone nukkumiselle ja toinen leikeille. Meilläkin tytöt mielellään jakavat huoneen, valitettavasti yläkerrassa ei ole kuin kaksi makkaria eli jakaminen on lähinnä pakosta eikä erillisestä leikkihuoneesta tarvitse haaveilla :D Tai no, onhan meillä sellainen - alakerran olkkari..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!:) Tällä mennään nyt toistaiseksi. Ja ihan tykkäävät tytöt itekkin nukkua samassa. Ja leikkihuoneessa on oikeasti nyt tilaa leikeille ja askarteluille :)

      Meillä oli tuo sama tilanne vanhassa kodissa. Olohuoneessa ne lelut pääsääntöisesti oli. Yläkerrassa nukuttiin. Mut jos yhtään lohduttaa, niin tänne olkkariin ne lelut nykyäänkin eksyy... :))

      Poista
  7. Kaunista!

    Mä vannon aivan tyystin, myös lastenhuoneissa, suurien storage bagien ja pyykkikorien nimeen a'la House Doctor :).

    http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/05/taydellinen-storage-bag-sekoaminen.html

    http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/06/sailytysta-ja-tunnustus.html

    http://tarja-snowland.blogspot.fi/2013/09/tuunattu-rottinkisohva.html

    Tukholmassa muuten katselin tällä viikolla, että H&M Homen myymälä oli myös pullollaan ihania suuria tekstiilisiä säilytyskoreja moneen lähtöön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Tarja! Kiva kun kommentoit. Noita pyykkisäkkejä meillä onkin jo käytössä, pari lastenhuoneessa ja yksi ihan siinä alkuperäisessä tarkoituksessaa:) Kätsyjä ovat, mutta samalla melkoisia tavarapiiloja. Säkin pohjalta etsitään milloin barbin kenkiä ja milloin mitäkin pientä aarretta. Mutta nättejä hyö ovat! :)

      Pitääpäs kurkata jos HM: n nettisivuilta löytyis noita jo... Kiitos vinkistä. Jos olis pikkasen pienempiä, niin niitähän voisi ripustaa tankoon viemästä lattiatilaa...

      Poista

Kiitos kun kommentoit!