sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Semmosta se on








Piti tulla mattopostaus, mutta ei ne kuvat siinä matossa pelkästään pysyneet.

Matto on siis saapunut. Empä osannutkaan olla koko kesää paljailla lattioilla. Joten tilasin Asko Mixed- maton Länna Moblerilta. Matto on just sellainen kuin pitikin. Olohuoneen mustavalkoinen linja jatkuu edelleen, mutta hieman pehmeämmin kuin aiemmin.

Ostin Mekkotehdas-kirjan vakaana aikomuksena opetella ompelemaan. Meillä on kaksi pientä tylleröä, joille on hyvin vaikea saada muuta kuin mekkoa aamulla päälle. Joten nyt jos sitten tekisin ihan itse, suosikkimekot on jo valittu. Kotipalapelin Rillan esimerkkiä on hyvä seurata! Surrur, tästä se lähtee... (kaavojen piirtämistäkin pitää kyllä hetki palautella mieleen)

p.s Remonttirintamalla on edistytty niin, että vihonviimeisetkin parkettilaudat on asennettu vaatehuoneeseen. Seuraava projekti on sitten järkätä vaatehuone sellaiseen kuosiin, että sieltä ei kaadu tavarat niskaan kun oven aukaisee...

26 kommenttia:

  1. Ihana matto! Sopii niiin hyvin teille :) Jospa sitä joku päivä saisi tuon itsellekin kotiutettua, vielä mennään kuitenkin tovi vanhalla :) Ompelu kuulostaa niin kivalta! Itselläni ei vaan ole ompelukonetta eli ompeluhetket siirtyy vielä tulevaisuuteen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään kovasti itekkin. Tiesin tilatessani, että siitä irtoaa jonkun verran hajuhaittoja, villaa kun on. Reilun viikon se on tuossa lattialla ollu, ekkä enää haise lainkaan :) Että jos säkin tilaat, niin älä säikähdä ;)

      Ompelu kuulostaakin tosi kivalle. Toisten juttuja aina ihailen, mutta vitsi kun ite alan jotain nyhertää niin ei se niin kivaa enää ookkaan. Mutta nyt ajattelin kuitenkin tarttua härkää sarvista...Toivottavasti saan jotain aikaiseksikin!

      Poista
  2. Matto näyttää hyvältä! Sopii sinne ihan justiinsa.
    Samat mekko-ompelusuunnittelut mullakin, tosin en ole vielä edes kirjaa tilannut. Oli se jo viime viikolla ostoskorissa, mutta sitten jäin miettimään tilaisko jotain muutakin samalla... Ehkä nyt sit katon ensin miten sulla onnistuu ;D

    Oi, siellä jo istutaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, nyt se tuntuu kaikista parhaimmalta tuohon meille :)

      Nuo mekot on vaan niin ihania! Meillä on jo monta suosikkia, mutta ehkä alotan siitä helpoimmasta. Ja tuota kirjaa voi kyllä lainatakkin jos innostut. Mutta se kirja on kyllä itessäänkin ihan ihastuttava vaikkei jaksais koskaan alkaa ompelutöihin.


      Mä ostin samalla ton Minä syön itse-kirjan kun alkaa olee ajankohtaista tuo sormiruokailu. Monet sitä on kehunu,joten kokeillaan sit niitä ohjeita jos alkas vaikka lihapullat maistuu koko sakille :)

      Istutaan pieniä hetkiä <3

      Poista
  3. Ompelun opettelu on kyllä kannattava juttu! Minäkin aloitin lähes nollasta puukässä-taustoineni ja aika pian alkoi jo mekkojakin syntymään. Nykyää teen jo pienille takit, talvihaalarit ja mekot ihan helposti, se on tosi kivaakin :-) Mekkotehdas kirja pitäisi kyllä ostaa, olin tyttöjen pitämällä mekkokurssillakin taannoin ja tykkäsin siitä mallista ainakin tosi paljon mikä siellä tehtiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kannustuksesta! Mä oonkin sun aikaansaannoksia ihastellu monesti. Vaikka mä muuten tykkään tehä käsitöitä, neuloa ja virkata niin toi ompelu tuottaa jotenkin kamalasti vaikeuksia ja päänvaivaa. Ja se purkaminen on ihan jotain "piip"... Mutta jos mä vaikka nyt tekisin silleen rauhassa, ettei sit tartteis purkaa :)

      Oispas kiva tosiaan osata tehdä takit ja muut nutut! Se kurssi on varmaan ollu ihana!

      Poista
  4. Minäkin raahasin kesän tieltä olohuoneen maton yläkertaa koristamaan. Mutta olen myös alkanut kaivata olohuoneeseen mattoa. Vanha ei houkuta yhtään kuitenkaan, heh.. Tosi kiva ja simppeli matto tämä, sopisi ehkä meillekin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva että muutkin saa puuskia :D

      Joo, ei ne vanhat oikeen oo hyviä. heh :) Tää mun uusi on tosi kiva ja Googlaamalla pääsee ehkä vähän enemmän siitä jyvälle. Niin mäkin tein ja ihastelin sitä eka muilla tosi pitkään... :)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Sanna! Noi neilikat on melkeen ikikukkia kun on tuossa kuvassa jo lähes kaksiviikkoisia :)

      Poista
  6. Kivan näköinen matto ja sopii tosi hyvin teille!

    VastaaPoista
  7. Samat suunnitelmat. Pitäisi ajatuksen kanssa istua lattialle piirtelemään kaavoja. Yksin. Ilman neljää apukättä.
    Miksi ne kaavatkin näytti siinä kirjassa niin monimutkaisilta? :)
    tervesin äitiaivo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä illalla topistauduin ja piirsin yhden mekon kaavat kahdessa eri koossa. Ois ollu ehkä vähän helpompaa, jos ois ollu kaavapaperia taikka edes sopivaa leivinpaperia. Tihrustin läpi kuultavan lahjapaperin läpi :D

      Jotenkin mä kaipaan niitä koulun kässätunteja kun siellä oli samat murheet kaikilla ja ope sai harmaita hiuksia kun ei oppi menny perille;D

      t. toinen äitiaivo

      Poista
    2. Mä kaipaisin kans ylä asteen kässätunnille. Pääsisi opettajan jonoon hakemaan apua... ope, miten tää tehään....
      vetoketju ym. ompelujärjestys on kateissa ja teen oman pään mukaan.
      No sitten puretaan. Yleensä!

      Poista
    3. Hei, toi jono. Voi, että. Onkohan noilla työväenopistojen ompelukursseilla sama meno? :) Johonkin tekis mieli syksyllä mennä, ehkä kuitenkin mattoa kutomaan kangaspuilla....

      Vetskari menee mullakin oman pään mukaan ja useimmiten joka kerta erilailla...

      Poista
  8. Mullakin alkoi näin kesällä herätä taas kiinnostus ompeluun. Mietin, että saisinkohan väkästettyä heinäkuun hääjuhlaan itselleni jonkin kivan mekon, kangas on odottanut jo vuosia, että keksin mitä siitä tekisin.
    Kaunis matto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, mä haluaisin myös itelleni tehä jonkun mekon! Tossa kirjassa ois monta mekkoo mitä voisin itellenikin ajatella, mutta kuka suurentas kaavat?:)

      Laitathan blogiin sitten kuvaa valmiista mekosta:)

      Ja kiitos!

      Poista
    2. Varmasti laitan jos se joskus valmistuu ja jos se kangas edes riittää! ;)

      Poista
    3. Kiva! Innolla odotan sun mekkoa:) Mä en oo vielä päässyt sinne kangaskauppaan... Toivottavasti ei syö innostusta.

      Poista
  9. Vihdoin tajusin tulla ihmettelemään sun blogia. Miellytti silmää kovin! :)

    Oon miettiny meille keittiöön kans "pirttipöytää" eli pöytä pitkillä penkeillä. Miten teillä on pikkuiset onnistuneet istumaan penkillä? Muistan omasta lapsuudesta, että mummolan penkiltä meistä serkuksista aina joku horjahti selälleen lattialle ja löi päänsä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit! Tervetuloa toistekkin :)

      Hyvin on meillä onnistunut tuon penkin kanssa elo. Se on ehkä hitusen korkeammalla kuin yksittäiset tuolit, joten nenä ylettyy vähän korkeammallekkin kun vaan pöydän reunaan:) Peput ei vaan millään meinaa pysyä penkissä, mutta ei ne varmaan pysyisi tavallisessakaan tuolissa. Nyt itse ehkä kaipaisin jo tuoleja penkkien sijaan vaikka tykkään kovasti niiden yleisilmeestä. Ja pieniä vieraita mahtuu monta saman pöydän ääreen.

      Samat muistot itselläkin. Mäntypuiset pirttikalusteet oli joka kodin varustus :)

      Poista
  10. Moi! Matto on kaunis. Onko miten tiivis? Kyselen kun meillä maton vaihto myös edessä samalla, kun vaihdetaan sohva yms. olohuoneessa. Nykyinen Ikea-matto ei läpäise lattialämmityksen lämpöä ja siksi tosi huono. Nyt haussa matto, joka sopii lattialämmityslattialle ja miellyttää silmää muutenkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka ja kiitos! Onko teillä minkälainen vanha matto? Sellanen paksu nukkamatto vai joku tällänen ohuempi villamatto? Tää on aika tiivis, mutta ei oo sitä pojaa mikä on sellaisissa nukkamatoissa...

      Toivottavasti löytyy kiva matto!

      Poista

Kiitos kun kommentoit!