sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Puolikuu
Lapsen synttäreihin on kaksi viikkoa aikaa. Ja minä, joka aina edellisen päivän viimeisinä tunteina väkertelen koristeita, aloitin tällä kertaa hyvissä ajoin. Inspis iski ja silloin se on käytettävä hyväksi. Tässä makupaloja tulevasta.

Kaapista kaivoin mustaa paperia ja muutaman metrin tiskirättilankaa. Jälkkärikippo osui ensimmäisenä käteen, just passelin kokoinen muotiksi. Piirtelin muutamia palloja paperiin ja saksilla leikkelin kuvat irti. Sitten vain taitos keskelle palloa, liimaa ja lanka taitoksen kohdalle. Tätä kaavaa toistellen syntyi viiri. "Oiiiku hieeeno", sano keskimmäinen.

Idea napattu Pinterestin ideapankista. Tämä on meidän Half Moon :) Siirtynee juhlista lastenhuoneeseen, tapetin korvikkeeksi.


22 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eiks ookkin! Ja helppo toteuttaa. Kerrankin oli koko kööri päikkäreillä samaan aikaan niin sain käytettyä hiljaisen ajan hyväkseni :)

   Poista
 2. Pinterest on kyllä mieletön ideapankki! Kaunis tili :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä löytyy kyllä ja vaikka mitä! Kiitos! :) Ja lämpimästi tervetuloa joukkoon mukaan.

   Poista
 3. Tosi hieno! Minun oli myös tarkoitus tehdä hienot viirit ompelemalla ajoissa pojan 1-v juhliin. Kuinkas kävikään? Leikkasin kolmiot vahakankaasta ja teippasin washiteipillä suoraan seinään :) Sai paljon kehuja! Kolmiot säästin ja on edelleen tarkoitus omella ne nauhaan kiinni jotta pääsevät vielä joskus pojan huoneeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Aika hauska idea toi sunkin, kekseliäs! Ja kiva kun on vielä muunneltavissa viiriksi, on sitten kuin uusi kun sen saa valmiiksi.

   Poista
 4. No on todellakin hieeno! Ihana!

  Meilläkin on ollut kattokoristeita kaikissa juhlissa. Itse asiassa olen ammentanut samoista koristeista 1-3-v juhliin :D Tein alunperin mustia, valkoisia ja vaaleansinertäviä tarlatan-viirejä 1-v juhliin, joista käytin mustat ja valkoiset 2-v juhlissa ja hankin lisäksi vihreää tarlatania uusia viirejä varten. Tänä vuonna käytin viireistä valkoiset ja vihreät ja pari vuotta sitten juhannuksenakin laitoin mustaa ja valkoista. Kierrätystä joo, mutta kun tykkäsin niistä vieläkin ja halusin juhlatunnelmaa, ei se minusta ollut halpamaista. Viireissä on kujat, joten niitä voi pujotella haluamaansa järjestykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo "kuun" muoto on kiva.

   Hei, mä muistan tuon sun ekan viirin. Oon seurannu sun blogia jo vaikka kuin kauan... Okko oli aika vauva kun löysin sut :)
   Ja tosi näppärä kun saa vaihdeltua viirin ilmettä noinkin helposti. Ja mun mielestä aika kestävää kuluttamista kun saa samasta tuotteesta monen näköistä eri juhliin. Hyvä Kiki!

   Meilläkin on monissa juhlissa ollut joku viiri... Useimmiten se joka paikassa näkyvä ommeltu palloviiri, vai miksikä sitä kutsuisi? Oon vaan joka juhliin tehny uuden ja vaihtanu väriä. Kattokoristeilla saa niin helposti juhlatunnelmaa aikaiseksi.

   Poista
 5. Tosi kivan näköinen,pirteä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ani! Munkin mielestä aika pirtsakka, vaikkakin väri on musta. Mutku musta on niin hyvä... ;)

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään kovasti itekkin. Muutama pallo pitäis vielä leikellä ja liimata, jotta olisi tarpeeksi pituutta.

   Poista
 7. Oiiiku hieeeno!! Kyllä lapset tietää, hieno on! Tosi kiva idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, usein sen totuuden kuulee lasten suusta. Monessakin asiassa, heh :)

   Poista
 8. Totuushan kuuluu lasten suusta, oiku hieno puolikuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ois ihana, jos sais äänen painonkin vielä tänne muille tallennettua. Naurattaa kun muistelen tuota hetkeä:) Meidän kaksivuotias on aika sanavalmis ja totuus usein sieltä suusta tupsahtaa;)

   Kiitos Kikka!

   Poista
 9. Täältähän löytyi tunnelmallinen blogi. Jään seuraamaan. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana. Kiitos kommentista! Ja lämpimästi tervetuloa joukkoon!

   Poista
 10. yesss, kiitos tästä ideasta! Meillä juhlitaan nyt parin viikon sisään useammat synttärit, täytyy ryhtyä paskartelupuuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppas hyvä! Tää oli helppo, tein toisenkin:)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!