maanantai 25. maaliskuuta 2013

ugly truth


Sain Inspired by love- blogin Sannalta haasteen koskien kodin todellista ilmettä. Blogeissahan esitellään  useammin siloteltua kuvaa kodista ja oikeat elämän jäljet sekä sotkut eivät postauksiin asti yleensä ylety. "Naked truth" -haaste, jossa bloggaajat kuvasivat itseään ilman meikkiä, levisi kulovalkean tavoin blogimaailmassa. Tässä haasteessa idea on sama, eli tarkoituksena on kuvata kotia sen luonnollisessa tilassa, ilman siivoiluja ja siloitteluja. Alunperin haaste on lähtenyt liikkeelle White & Fresh -blogista.


Tartuin eilen kameraan lasten ollessa päiväunilla...


Olohuoneessa näky oli tämä. Kaikki ihan vinksin vonksin. Leluja ja vaatteita sohvalla, pöydällä "jonkun" virkkauksia ja lehtiä... Vakiokalusteina "sisusustukseen" kuuluu myös vauvan leikkimatto sekä sitteri. Nurkassa kököttävä paperipussi on ollut matkalla roskiin jo useamman päivän. 

Ruokatahrat pöydässä kaksivuotiaan jäljiltä.

Tää oli pakko mustata, näytti niin pahalta. Likaiset astiat lounaan jäljiltä. Tiskikone täynnä puhtaita... Tyhjät tölkit kuivumassa altaan reunalla. 

The työhuone. Ja siltä se näyttääkin. Edelleen täynnä remonttitavaraa. Yksi ylimääräinen tv-taso (se kuka tarttee, sanokoon hep!) Tason päällä kynnysten pätkiä ja ruuveja. Onneksi huoneen oven saa kiinni. Viikonlopuksi on tulossa yökylään vieraita, se onneksi kannustaa siivoamaan ja tekemään tilaa patjoille :)

Eteisen kenkälokerikkojen päälle vaan ihan huomaamatta kertyy tavaraa. Aamun hiihtoreissun eväsrasiakin siinä komeilee, ilmeisesti on keittiöön matkalla?

Tuulikaapin kenkävuori. On lenkkareita ja monoja ihan riittävästi... :/

Vaatemyttyjä sängyn päällä.

Tämä huone ei ole vielä käytössä, pienin tänne joskus majoitetaan. Eipä ole kovin kodikasta vielä. Kuten näkyy, tässä huoneessa säilötään turvakaukaloa sekä rattaiden toista istuinta. Tuo ritiläkärrykin on hyvin tarpeen tuolla. Sininen kassi on täynnä pieniä vauvanvaatteita ja muuta vauvatavaraa. Joskus ne siitä ehkä johonkin liikahtaa...

Ritiläpenkin päällä on myös osa eväistä. Aina ihastuttava Hello Kitty :/ Korissa nukenvaatteita ja penkillä vauvan peittoja. Lauantaisen lankakauppareissun tuliaiset on myös jääneet niille sijoilleen. Miehen huosut on varmaan ihan vahingossa siihen viereen "tippunut". Villasukat on kyllä nätisti päälle aseteltu. Argh...

Kuivurista tullutta puhdasta pyykkiä. Odottavat siinä viikkausta ja kaappiin pääsyä. Onko muuten kotitöistä kamalampaa kuin sukkien parittaminen, varsinkin mustien? Usein se pari meinaan on hukkateillä.

Semmoiset sotkut meillä. Varmaan ihan tutulta näyttää muissakin lapsiperheissä? Mutta kyllähän vaan sotkut ärsyttää ja varsinkin linssin läpi katsottuna kamaluuskerroin nousee. Meillä on tapana viimeistään illalla siivota päivän sotkut pois, ainakin olohuone ja keittiö on oltava siistinä lasten mentyä nukkumaan... Tosin heti aamulla on lelukaaos jo hiipinyt hetken hereilläolon jälkeen takaisin. Remppasotkua on vaan pakko jaksaa sietää.

Laitetaampas haaste kiertämään. Jotenkin olisi lohdullista nähdä muidenkin lapsiperhein eloa, joten kohdistampa haasteen seuraaviin blogeihin:




36 kommenttia:

  1. näitä on niin mukava nähdä, mutta noin kaunista kotia tekis kyllä mieli siivotakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mäkin tykkään muiden sotkuista mut omat on niin ahistavia. Hei, tervetuloa meille siivoamaan :) Kiitos kauniista sanoista!

      Poista
  2. Jotenkin tutunnäköistä.
    Tavarakekoja sekä kummallisia kasoja pitkin kotia, AINA jotkut ruuanrantut pitkin pöytiä tai seinä, löytyy sukkaa, lelua, koiranlelua, vaatetta, lapasta, mitään ei tietystikään löydy silloin kun etsii...

    Pientä kotia on pakko puunata, että mahtuu kulkemaan. Mutta entäs kun se neliömäärä suurenee? Epäilen, meidän kodinhoitohuoneesta ja varastosta tulee tavaroiden mustia aukkoja. Apua jo valmiiksi :)

    Tämmöiset realitypostaukset on kyllä niin kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh. Just hyvin kuvailit miten se meilläkin menee. Ihan on jatkuvasti joku sukka jossakin pyörimässä ja leluja ympäriämpäri huushollia, jopa vessassa. Ja nuo lapaset, AINA HUKASSA kun johonkin ollaan menossa. Voi sitä lähtemisen riemua...

      Ei tää ainakaan meillä helpottanut kun isompaan muutettiin. Samanlailla joutuu järjestelee koko ajan, muuten räjähtää käsiin. Mut ehkä jos ois sellanen tyyppi että ei paljon sotkut ja epäjäerjestys häiritsis niin sitten vois olla elämä helpompaa :)

      Mäkin tykkään, nää on parhaita. Tosin omia sotkuja on kamala kattoa näytöllä.

      Poista
  3. Samaistun täysin tuohon olohuoneeseen. Meillä sattuu vielä olemaan tuo samainen leikkimatto käytössä, sitteri kuuluu kalusteisiin myös. Siivotessakin ne jopa ärsyttää, mutta toisaalta, siinä keskellä lattiaa kun niiden on tanatettava. Toisaalta, ihanaahan se on, että kodissa asutaan ja ollaan rennostikin.

    Meillä on vasta yksi lapsi (7kk) ja silti joka päivä riittää siivottavaa, yhdestä kun pääsee niin seuraavan kimppuun saa käydä. Se vain on tätä elämää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, eikös olekkin ihastuttavia kapistuksia? Se helpottaa kun tietää että ei niitä montaa kuukautta siinä täydy(onko toi ees sana?) kattella. Mä muistan kun meidän esikoinen synty. Puoli tuntia oltiin oltu sairaalasta tulon jälkeen kotona ja kaaos oli vallannu meidän aina ennen siistin kodin. Lapsiperheen arki astui kuvioihin :)

      Poista
  4. Kiva kun tartuit tähän. Elämähän siellä näkyy :)

    VastaaPoista
  5. Vastaukset
    1. Kiitos Liisa! Laitappas säkin nurkat esittelyyn :)

      Poista
    2. Katsotaan, haastaako joku mut... ;) Meillä kyllä sekaisia nurkkia riittää esiteltäväksi! ;D

      Poista
  6. Kun katsoo kuvia ei tule mieleenkään kaaos,vaan normaali elo ja arki. Toisen koti näyttää kauniilta myös tavaroiden keskellä. Opettelen näkemään omaa yhtä armollisin silmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Totta on tuo, että toisen koti näyttää pienen sotkunkin keskellä kauniilta. Mutta omia sotkuja on kamala katella ja niiden keskellä eläminen "välillä" ottaa päähän. Mä oon ennen ollut tosi tarkka siitä että tavarat on paikallaan ja koti on siisti. Mutta onpahan vaan pitänyt hellittää otetta tässäkin asiassa.

      Hei, ois kiva nähdä teidän nurkat! Laitappa kuvia tulee :)

      Poista
  7. Kiitos haasteesta! Voisinpa tarttuaki haasteeseen kunhan tässä vähän kiireet helpottaa. :)

    Eläväisessä kodissa on elämisen jälkiä, eikö se vähän niin mene.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Mä odotan sun vastausta :)

      Meneehän se niin, mutta joskus vois olla edes pari tuntia tavarat ojennuksessa... :)

      Poista
  8. Ihanaa...näyttää hyvin kodikkaalta:) Eikä edes kovin paha, kun ajattelee, että teillä vielä remonttitarvikkeitakin on. (Näitä lojuu myös meidän yläkerran portaiden päässä ja viimeisestä remontista on jo aikaa...hmm...

    Ja tänään juuri kirosin miehen mustia sukkia! Itsellä on nykyään melkein kaikissa omissa väriraidat auttamassa, mutta eihän niitä voi miehen sukissa olla...sehän olisi liian helppoa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari, en ole antanut J:n ostaa perus mustia sukkia pariin vuoteen. Sillä on kolme settiä (n.7-10paria/setti) väärikoodattuja sukkia. Yksissä väriraita nilkassa, toisissa varpaat&kantapäät on väritettyä ja kolmanisissa lukee maanantai, tiistai jne. Helpottaa, vaikkakaan ei poista koko tuskaa kun jostain syystä koko pari ei ikinä ole yhtä aikaa pesussa... :)

      Poista
    2. Kiitos! Mä en tiedä mihin noita lattianpätkiä ja listoja oikein tungetaan. Lattialautaa tuossa on vielä paketillinen, odottaa asennustaan vaatethuoneeseen.

      Nuo mustat sukat on ihan hirvittäviä. On melkein lottovoitto jos löytää itselleen oikean parin jalkaan:) Ja tosiaan ihmeen harvoin sattuu koneeseen parillisia sukkia. Meillä on yksi kori täynnä parittomia sukkia...

      Poista
    3. No juu...on meilläkin miehellä yksi paketti noita viikonpäiväsukkia. Laitan ne aina ensimmäiseksi ja loput arvon noin suurinpiirtein yhtä kuluneen pariksi;)

      Pitäisikö pitää parittomien sukkien tapaaminen...jos teiltä Petra ja Hanna löytyisi sopivia pareja:D

      Poista
  9. Olipa kiva nähdä arjen jälkiä teiltäkin. :)

    VastaaPoista
  10. Kiitos haasteesta! Mulla on yksi työhomma kesken, mutta aktivoidun blogissa, kun saan sen pois käsistä, Muuten tämä onkin sieltä helpoimmasta päästä toteuttaa, kun meillä ei ole ihan niin siistiä, kun äkkiseltään voisi luulla ;) Eli kuvamateriaalia ei tarvitse lavastaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tää oli helppo, kun ei tarvinnu tosiaan silotella mitään. Odottelen sun vastausta haasteeseen :)

      Poista
  11. Supi-sukkapidikkeet auttaa tuohon sukkakaaokseen :) Meillä aikoinaan miehen ehdotuksesta niitä hankittu ja siitä lähtien aina käytössä ja aika monelle kaverille ja sukualaisellekin on niistä vinkattu ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Niitä täytyy hommata. On meinaa jo aika mahoton tehtävä selvittää noita pareja toisilleen...

      Poista
  12. Haaste vastaanotettu:) Yritän pistää pahemmaksi ;)

    VastaaPoista
  13. Kiitos haasteesta, otan vastaan vaikka asetelma onkin hieman epäreilu... ;) Meillä sukkakaaos on päässyt ihan hurjiin sfääreihin. Ei vaan enää edes kykene. Pitäisi ottaa jonkun illan projektiksi, mutta ei vaan saa aikaiseksi. Ja kohta ei taida ehtiäkään.

    Teillä näyttää tosi kivalta ja kodikkaalta. Ei nuo perustavarat hujanhajan ole minusta vielä kaaosta. Tosin kuten A-R tuossa yllä sanoi, toisen kotona ne ei koskaan näytä pahalta, vaikka omassa kodissa ällöttää. Jotenkin tätä omaa sotkua ei vaan kestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta todellisuus on aina todellisuus :) Mä niin inhoan tota sukkien lajittelua, koskaan ei meinaa pareja löytyä. Muuton aikaan tytöt kulki kumpikin eriparisukissa :D

      Kiitos. Mutta on mulla tässä sietämistä kun joskus on ollut koti aina tip top. Ei ole enää, mutta ei sen tarviikkaan. On täällä elämääkin enemmän kuin ennen :) Mutta sunkaan sotkut ei pahalta näyttäny kun just nopeesti vilkasin ;)

      Poista
  14. Oi, ku lohdullista katseltavaa!! :) Niin kotosta.
    Toi sukkaparien etsiminen on kamalaa.. meillä kun mennään melkeenpä 7 eri koon sukilla. Argh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mustakinon ollut tosi lohdullista katsella muiden blogien todellisuutta. Kaikkialla on kaaosta välillä :)

      Uuh, teillä on sukkaurakkaa. En tod. oo katellinen :) Mut just luin jostakin että eriparisukat on muodikasta :)

      Poista
  15. Hei mistä mahtaa olla tuo mustavalkoinen kuviotyyny ikkunan alapuolella olevalla sohvalla, se koukeroinen?

    Ja tykkään todella sun blogista, paljon mielenkiintosia juttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kivasta kommentista:)

      Tyyny on parisen vuotta sitten ostettu weekdaycarnivalin kaupasta.

      Poista
  16. Olipas kiva postaus :)

    Mistä tuo keltainen pyykkikori on kotoisin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Tätä todellisuutta tuntuu olevan nyt vuosi eteenpäin vieläkin enemmän;)

      Kori on ostettu aikoinaan Ikeasta. En tiedä onko niitä enää saatavilla...

      Poista

Kiitos kun kommentoit!