torstai 9. tammikuuta 2014

This and that








Kun joulukoristeet riisuttiin ennen loppiaista kokonaan pois, näytti koti aika alastomalta ja tyhjältä. Niimpä tein hyllyyn taulun lehdestä löytyneestä maisemakuvasta sekä maalasin kolme lasipulloa mustaksi. Nipsulla kiinnitin reunaan Ikean harmaan hunajakennopallon, josta tykkään värin vuoksi erityisen paljon. Joskus aiemmin tein postauksen, missä harmaa oli meille juuri muuttanut. Nyt se taitaa olla jo juurtunut, sillä suunnitelmissa on maalata tuo sohvan taustaseinä syvän harmaaksi. Miltä kuulostaa? Tuleekohan liian synkkä? No, pussillinen maalia on jo ostettu. Harmaan lisäksi löytyy hyppysellinen myös pinkkiä/vaaleanpunaista, kuulemma kevään muotiväri(?) Ylimmän kuvan lapsilukko ovessa ei valitettavasti ole kovin toimiva. Ainakin viisi kertaa päivässä on kynttiläkipot kolisteltu kaapista lattialle. Enkä se ole ollut minä...

Nyt taitaa olla jalustan paikka! Eihän näitä kuvia enää meinaa kestää katella. Onko jollakulla suositella jotain hyvää ja helppokäyttöistä jalustaa? Ja sellaista, jonka ostamisesta ei köyhdy liikaa...

ps. Himmelin voitin Ainoa.-blogin arvonnasta. Ei varmaan tartte sanoa, että olen ihan in love! ;)

25 kommenttia:

  1. Kaikki on tosi kaunista! <3 Jalustavinkkejä en osaa sanoa, mutta kyllä nämä kuvat on minun mielestä oikein hyviä. :) Oma silmä on usein se kriittisin. Kieltämättä lunta ja valoa saisi jo tulla. Kiitos! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marjukka! :) Totta, että oma silmä valittaa liian tiukkapipoisesti. Enkä minäkään kyllä muiden kuvia syynää.

      Nyt viikonlopulle ois ainakin pakkasta luvassa...Jospa se sit sen myötä?!

      Poista
  2. Hyviä kuvia, mutta itsekin sitä aina haluaa tarkempaa ja parempaa kuvaa :) Minulla on Manfroton 190XB -jalusta, taisi kustantaa melkein parisataa, mutta on ollut tosi tukeva ja hyvä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! Just tukevuutta ja ketteryyttä ois varmaan hyvä olla, sillä onhan siihen uskallettava painava kamera linssista riippuen laittaa...

      Poista
  3. Ihanan näköistä. Ja anna mennä vaan harmaaksi se seinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Joka toinen hetki oon jo kaivamassa maalit esiin, ja toisena hetkenä en sittenkään...

      Poista
  4. OI miten kiva blogi! Ja ihanan valoisaa teillä :) Nyt en osaa sanoa juuta enkä jaata maalaamisen suhteen, kun ensimmäistä kertaa täällä olen ihastelemassa ( ja lukijaksihan se on jäätävä!) joten liputan maalaamattomuuden puolesta. Tosin vaihtelu virkistää ja harmaa seinä toisi varmasti kivan kontrastin :) Jalustasta sen verran, että itselläni on halpis käytettynä ostettu jalusta ja toimii sen mitä nyt joskus on tarvinnut. Valovoimaiseen linssiin kun satsasin vähän enemän..

    Hyvää alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, ompa kiva kun jäit! Hymyilyttävä kommentti :) Mä lasken tuon harmaan seinän plussia ja miinuksia ja sitä että kun olen niin vaihtelunhaluinen ja kyllästyn sekunnissa. Vaikeeta...

      Mäkin ehkä nyt kallistun tässä tilanteessa halpiksen puoleen, ja kiva kuulla että on ollut ihan toimiva. Uuden linssin ostin syksyllä, se on hyvä kyllä.

      Poista
    2. Niin ja ihanaa viikonloppua sinnekkin! :))

      Poista
  5. Pieniä juttuja ja heti tuntuu kuin olis uutta! Kyllä on todella kaunis himmeli ja tiedätkös, mä kävin kukkakaupassa ja löysin tuollaisen ruttukukan.
    Nyt istuu ikkunalaudalla ruukussa ja on se kaunis!! =)
    Ja sun matto, kaunis!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä, ei sitä suuria aina tartte :)

      Ihanaa, että löysit kukan! Onkohan meillä sama kauppa? ;)) Mä tykkään siitä kukasta kokoa ajan enemmän...

      Poista
  6. Lovely <3

    Mun jalustan tiedätkin. Tykkään kun on tullut paremmin sinuiksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Mä pelkään, että en jaksa kunnolla tutustua ja sitten se jää nurkkaan nököttämään vaan...Mutta kiva kuulla, että teillä menee hyvin :)

      Poista
    2. Ei se oo vaikee, mä vaan en oo tekninen, eikä mulla oo hermoja. Samat säädöt ne on muissakin. Niin minkä putken oot ostanut?

      Poista
    3. Siis yleisesti koko jalustaa ajatellen oli toi kommentti, ei sitä sun...

      Sigman 30mm 1:1.4 siitä oon tykänny kyllä!

      Poista
  7. Niiiin kauniita yksityiskohtia! Mä sain jouluna Velbon DF-61 -jalustan ja oon kovasti tykännyt (eikä syö lähellekään koko lompakkoa)! Jalusta on kyllä niin tärkeä juttu näillä keleillä, ilman en enää suostuisi kuvaamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Tuota Velboa mä taisin jo vähän googletellakkin ja hinta ainakin tuntuu ihan sopivalta! Joo, ilman jalustaa tuntuu kameran käyttö ihan typerältä kun kaikki on ihan harmaita ja mustia vaan.

      Poista
  8. Ompa suloiset tulppaanit! :)
    Mulla on ihan Kodin 1 parin kympin jalusta, näppärästi on asiansa ajanut näin kotona kuvaillessa ainakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai, sulla on se! Mä kattelin että nyt ois tarjouksessa 16,99... Ei huono lainkaan! :)) Kiva kuulla että on toimiva! Ja tuskimpa mäkään ovesta ulos sitä raahaan...

      Poista
  9. Kauniita kuvia sinulla..Maalasin harmaaksi yhden seinän keittiöstä ja kuopus teki saman omalle huoneelleen..aina vaan tykkään enemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmaa on kyllä kaunis. Aiemmin vierastin sitä omassa kodissa, mutta nyt oikeanlaisen harmaan löydyttyä se tuntuukin ihan omalta.

      Poista
  10. Kauniita kuvia!! Minä raahasin kuusen vasta tänään ulos (laiskuuttani..) ja tässä istun sohvannurkassa ja ihailen TILAA! Vaikka ennen joulua se jopa vähän otti päähänkin. Ajatukset on kevättä kohti, vaikka talvikaan ei ole vielä tullut, ja seinänmaalaukset täälläkin suunnitteilla :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I feel you! Kuusen sisään tuominen ennen joulua on aivan ihanaa ja ulos vienti on myös yhtä ihanaa ja vapauttavaa :)) Ja tilantuntu on ihmeellistä. Kunnes siihenkin kyllästyy... hih.

      Oispa jo kevät! Tänne pitäis nyt sen talven vihdoin tulla. Mä voisin skipata! Mutta en mä jaksa noita rapasia ja hiekkasia haalareita enää katella...

      Poista
  11. Viherkasveja, ihanaa. <3 En ole koskaan ollut tulpaanien ystävä, mutta näissä kuvissasi ne näyttävät oikein kauniilta ja tilaan sopivilta. Jos harmaaseinä epäilyttää, kokeile photoshoppausta ensin! Helpotti itsellä huomattavasti seinän värin valintaa, kun kokeilin eri sävyjä kuvankäsittelyllä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on nyt joku kukkabuumi menossa, kaikenlaisia uusia vihreitä olisi ihana saada kotiin. Mutta eipä ole tasoja mihin niitä laitella.

      No tiiätkö, en mäkään mikään ylinystävä ole. Sattu vaan kaupan kassajonossa sopivan värinen kimppu kohdalle. Kyllähän ne piristää, mutta nyt noi alkaa olemaan jo liian aukinaisia, joten taitavat päätyä roskiin jo tänään...

      Tuota photoshoppausta pitää koittaa, kiitos vinkistä! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!