maanantai 13. tammikuuta 2014

Tummilla sävyillä kevääseen!


Kevään katalogien pastelliväritykset ei nyt oikein ole mun silmää hivelleet. Eikä kovin innostuttaneet. Tainno, onhan sellanen kanervan punainen aika raikas ja tuore väri muiden rinnalla. Sekä punaiset viherkasvit, sellaisen haluan vielä toisen. Graafisuuskin ehkä vähän jo tökkii. Tai sellainen kovuus ja jyrkkyys. Mutta inspis iski kuitenkin. Nyt ihastuttaa erityisesti tummat sisustukset ja harmaan eri sävyt. Pehmeät linjat höystettynä teollisella tyylillä sekä kerroksellisuus tekstiileissä. Kuulostaako enemmän syksyltä kuin keväältä?


Oman seinän tummentaminen on ihan kohta todellista. Ostettiin Huvilalta pussillinen Kalkkimaalia. Nyt vain pitäisi rohkaistua ja maalata seinä kalkkimaalien tummimmalla sävyllä. Jännittää ja innostuttaa. Kokovalkoisten seinien rakastaja saa nyt väistyä. Tummasta seinästä valkoiset kalusteet (on ne siis joskus olleet valkoiset!) irtoaisivat paremmin ja ehkä näyttäisivät raikkaammilta. Olohuoneeseen- sekä yhdistettyyn keittiötilaan tulisi varmasti lisää syvyyttä sekä tunnelmaa.

Alla olevassa kuvassa on Villa Beatan keittiön seinä maalattu Kalklitir Doloriet-sävyllä. Ja näkymä on aika ihana ja tunnelmallinen. Vai mitä? Samassa blogivinkki! Käykääpäs tutustumassa tunnelmalliseen blogiin...


Rk //Designin vesivärimaalausta muistuttava printti on aivan ihana! Pehmeät siveltimen vedot ja yksinkertaisuus on tässä se juttu. On ehkä tiputettava ostoskoriin...?


kuva

Puun eri sävyt ja seuraavan kuvan kerroksellisuus tuovat kaunista fiilistä tilaan. Kuvan olohuone onkin aika taitavasti stailattu ajan henkeen, on puuta eri sävyissä ja paljon tekstiilejä. Ripaus kultaa, mustaa, harmaata, vähän sitä kanervaakin. Ja se karvamatto.

Samsarah interior

Rum21

Valokirjaimet on edelleen tosi kivoja! Ehkä vähän vähemmän esillä ovat olleet koukeroiset ja pienet kirjaimet. Tälläisen minä haluaisin haluan sohvannurkkaani valaisemaan!

Panik-design
Eli siis niin. Meidän kodin kevät tulee todennäköisesti olemaan tummanpuhuva tai tummempi kuin ennen, ehkä jollakin värillä pienesti maustettu. Iltaisin ainakin minttuteen tuoksulla sävytetty! ;)

24 kommenttia:

  1. Ihania juttuja taas täällä! Minäkin tykkään tumman seinän ajatuksesta! Meillä on makkarissa lähes musta seinä ja tykkään siitä edelleen niin paljon, että jos päästään sisustamaan uutta kotia, ajattelin laittaa sinne mustan makkarin seinän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tumma seinä tuo mukavaa kontrastia! Aiemmassa kodissa meillä oli eteisessä ja keittiössä mustaa. Niitä on ikävä. Mutta mitä, ootteko muutamassa johonkin? :))

      Poista
  2. Tykkään kyllä tosi paljon tästä tumman rouheasta meiningistä! Upean näköistä! Itse kyllä tykkään pastellista, mutta omaan kotiini niiden hankkiminen tuntuu vieraalta.. Muiden pastellikoteja tykkään ihastella. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään täysin tyrmää ja lastenhuoneissa on edelleen niitä jo aiemmin hankittuja pastellin sävyjä. Ja toisten kodeissa kaikki jutut näyttää tosi raikkailta. Viime kevään pastellisten tyynyjen myötä voin sanoa, että ei meille enää näihin aikuisten tiloihin. Ainakaan kovin suuresti. (Mitähän se mieli halajaa vuoden päästä:DD)

      Poista
  3. Näyttää hyvältä! En malta odottaa, minkälainen teidän kalkkimaaliseinästä tulee! Ihania suunnitelmia!

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä tosi kivalta :)

    VastaaPoista
  5. Kuinka osasitkin pukea sanoiksi sen mitä minäkin tahtoisin. Harmaan sävyjä ja kerroksellisuutta tekstiileillä ja vähän sitä teollista meininkiä sopivalla rouheudella :)
    Täydellistä! Odottelen innolla mitä kaikkea ihanaa kotinne kevätasu pitääkän sisällään :) Mun mielestä kuulostaa täydelliseltä kevätsisustukselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihanaa että idea saa kannatusta! Niin pitkään on kaikki ollut täynnä valkoista ja valkoisia seiniä,että nyt täytyy asialle tehdä jotain. Ja saahan sen turvallisen valkoisen jollain konstilla takaisin... ;D

      Poista
  6. Selkeästi on mun mielestä tapahtunut täysikäännös niistä valkoisista kodeista vähän tummempaan ja puhuttelevampaan suuntaan. Tykkään! Koukerovalokirjaimet ois ihanat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on varmasti käynyt! Ja se tuntuu nyt tosi kivalle kun on niin pitkään ollut esillä valkoista ja valkoista. Ei sillä, tykkään edelleen selkeistä pinnoista ja valkoisista seinistä. Mutta kaipaan myös sitä syvyyttä. Uusimmassa Dekossa oli muuten koti, jossa alakerta oli kattoa ja lattiaa myöten samaa harmaan sävyä. Yläkerta taas täysin valkoinen! Ihan mahtava koti ja erilainen. Ja se oli tietenkin tanskassa...

      Poista
  7. Aivan ihania kuvia ja tunnelmia! Tykkään kovasti:)

    VastaaPoista
  8. Kalkkimaali on ihana,oli tumma tai vaalea sävyltään. Tykkään niiden tuomasta elävästä pinnasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Harmi kun sitä ei kuitenkaan uskalla varsinkaan lapsiperheessä ihan joka seinään sutia, pyyhittävyys yms. tulee vastaan. Mutta pinnan elävyys on tosi kaunista!

      Poista
  9. Teidän kodin vaaleus ja valoisuus on ollut aina musta niin ihastuttavaa. Mutta kerroksellisuus ja eri materiaalit sopivat sinne hienosti. Jännityksellä odotan miten tunnelma muuttuu maalauksen myötä. Sävy on upea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhoja kuvia katellessa tuo takaseinä on kyllä niin kalpea, mutta nyt ehkä vähän helpottaa kun saatiin taulut sinne. Ja on aika pitkään eletty tätä valkoisuutta, joten mieli tekee jotain muuta :) Toivotaan, että muutos on mieleinen. Valoisuutta tuskin tulee puuttumaan, kiitos noiden isojen ikkunoiden. Ihan kyllä jänskättää täälläkin. Vielä pitäisi jaksaa tarttua sutiin, on vähän taas öitä valvottu joten energiat on nollassa...

      Poista
  10. Tuota kalkkimaalia haluisin meillekin johonkin, en vaan osaa päättää mihin :D Tummaa tehosteväriä minäkin himoitsen! Mutta siihen tahtoisin yhdistää vielä pieniä yksityiskohtia raikkailla sävyillä, vaikka niillä pastelleilla. Petroolinsininen on aika herkku väri, ja nyt yritänkin metsästää sopivaa mattoa ja verhoa olohuoneeseen juurikin tuolla herkulla värillä. Keväällä sitten rinnalle pastellisia värejä. Mutta nyt on vielä talvi, joten tummaa ja kodikasta saa olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin sitä oon jo pitkään pohtinut ja yhden pussin myinkin eteenpäin. Jollakin tuota tummaa kyllä pitää raikastaa. Sen näkee sitten millä ;) Mutta petroolinsininen kuulostaa aika herkulliselta!

      Poista
  11. Hyvältä näyttää niinku aina :) Mä oon niin samoilla linjoilla! Kaikki ylimääränen kuviointi ja graafisuus ei iske yhtään. Harmaa, harmaa ja harmaa on nyt todella mieleistä täälläkin. Kaikki vaatteenikin alkavat olla melkee pelkästään harmaita :D Simppelit kuosit ja maanaläheiset värit ovat vaan kertakaikkiaan parhaita. Eikä niihin kyllästy! Seinästä tulee varmasti upea!! Kuvia odottellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja kiitos! Osasitpa hyvin kuvailla mitä haen... Meillon sama maku;) Joo, just tollaset kuviot ja muut härpäkkeet on nyt ollu ihan tarpeeksi esillä. Harmaata tännekkin lisää kiitos!

      Poista
  12. Musta ja harmaa ovat kyllä kauniita ja tyylikkäitä. Tykkään itse mustasta sisustuksessa ja varsinkin valoisen kanssa. Mutta huomaan, mulle on tullut pitkän tauon jälkeen myös tumman sininen takaisin.
    Itse olen monesti miettinyt olohuoneen seinän maalaamista tummalla sävyllä, mutta pitäytynyt kuitenkin siinä valkoisessa.... Sanoo arka maalaaja.. =)
    Iloa sinulle maalaukseen, tulee varmasti kaunis seinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut sinistä eikä se tunnu enää niin kammottavalta sen 2000- luvun alun jälkeen. Silloin oli koko huusholli vuorattu sillä, Marimekon sininen unikkokappakin löytyi ikkunasta :D Mutta nyt pieninä annoksina aika kiva.

      Meilläkin on ihan aina ollut olohuoneessa valkoiset seinät. Tähän saakka oon pelännyt kyllästymistä, jos muulla ne maalaa. Mutta nyt oon ihan kyllästynyt kokovalkoiseenkin...:)

      Kiitos Tanja! :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!