tiistai 26. helmikuuta 2013

norm 69





Siellä se nyt killottaa!

Tammikuussa pähkäilin valojen kanssa. Finnish Desing Shopin alet sattuivatkin alkamaan heti melkein tuon postauksen perään, joten iskin kynteni Norm 69 valaisimeen. Hienohan se on, mutta voi vitsi mikä askarteleminen siinä olikaan. Valaisin koostuu 69 osasta ja ne täytyy itse taitella ja kasata, jotta lamppu saadaan käyttövalmiiksi. Mulla meni sen kimpussa useampikin ilta. Ei meinannut kärsivällisyys riittää lain. Mutta urakointi kannatti, sillä se on i h a n a. Eikä ollenkaan liian iso, kuten pelkäsin.

Ja apua kaivataan! Tuo sohvan takana oleva seinä tarvitsisi ehdottomasti sitä "jotakin". Mutta mitä? Tapettia, tauluja? Sellanen tauluhylly olisi kiva, mutta epäilen sen toimivuutta tuossa kohtaa. Meillä on kaksi sohvapomppijaa, joten taulut tuskin siinä hyllyllä kovin montaa hetkeä saisivat rauhassa olla. Tapetti olisi varmasti hyvä vaihtoehto, mutta mä en saa mistään ideasta kiinni. Vaiko sittenkin maali? Olisiko jollakin joku hyvä ehdotus takataskussa? Muutenkin on kaikki seinät vielä paljaana, joten pähkäiltävää riittää. Musta seinä on tulossa, mutta sitäkään ei vielä tiedetä, että mihin se suditaan...

Matto. Se kaipaa myös päivitystä. Jännä juttu, miten tavarat näyttävät eri asunnoissa erilaisilta. Tykkäsin kovasti tuosta raitamatosta edellisen kodin olohuoneessa. Mutta nyt täällä se näyttää tosi tunkkaiselle ja nuhruiselle uudella lattialla...

43 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! Meilläkin tyhjän seinän ongelma olohuoneessa. En osaa auttaa. Kaunista teillä on :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tyhjät seinät on aika kimurantteja...

      Poista
  2. Teillä on tosi kaunista ja valoisaa!! Mun ei tee mieli ottaa kuvia kun tuntuu että koko ajan on vaan hämärää. Mä en osaa kanskaan auttaa muutakuin mieleeni tuli ne katosta roikkuvat Sky Planterit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itsestä vaan tuntuu että kuvista tulee aina vaan tosi pimeitä ja ankeita. Sky Planterit ois kyllä kivat.Hmm...

      Poista
  3. Koko seinän suuruinen geometrinen seinämaalaus pastellisävyin...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihana idea! Täytyypä tutkia asiaa... Mutta uskaltaakohan pastelleita tuolle maalarille ehdottaa? Ehkä lastenhuoneeseen ne saisi kannatusta.

      Poista
  4. Kaunista on. Blogisi on mulle uusi tuttavuus, palaan varmasti uudestaan!

    VastaaPoista
  5. Ihanalta näyttää! Onnea uuteen kotiin:-) Miten olisi tauluhyllyn sijaan taulukollaasi..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja kiitos! Kolkkoa on vielä, seinät huutaa jotakin ja pahvilaatikoita purkamatta kun kirjahylly muutti toiseen kotiin. Taulukollaasit on hienoja, niitä aina muilla ihailen. Mut hitsi, mistä niin monta kivaa printtiä? Hyvä idea!

      Poista
  6. No ohhoh noiden DIY-valaisimien kanssa. Enpä taas olis osannut edes kuvitella että jos tuollaisen lampun ostaisin niin itse sen kokoan... Mutta lopputulos on tietty vaivan väärti, on se niin hieno!

    Meillä on vähän sama ongelma, enkä ole sitä vielä ratkaissut. Maalia, tapettia, seinähyllyä vai jotain muuta vai vähän kaikkea. Siinä on vielä yksi kapea ikkunakin, joten pitää sitten sen kanssa sommitella. Huoh. Mutta tuo Liisan ehdotus tuohon teidän seinään voiskin olla kiva. Varmaan nää "Elloksen" kolmiot Liisallakin mielessä..? Tai ainakin mulle tuli heti mieleen ja on kyllä kivat ja raikkaat http://www.ellos.fi/koti/trendenser-blogin-sisustustyylia Maalattunahan ne sais heti helposti piiloon kun alkaa kyllästyttää ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tota tyyliä, Petra! :) Elloksen kuvaa en ollut nähnyt, mutta näitä on näkynyt blogeissa ja sisustuslehdissä erilaisia toteutuksia :)

      Ja tosiaan, tämä on varmasti trendijuttu, mutta kuten Petra sanoo, niin ei ole kallis satsaus, eikä vaikea muuttaa sit kun trendi on ohi...

      Poista
    2. Petralle: Joo, tuossa oli pikkusen puuhasteltavaa. Ihan ku ei muuta tekemistä ois :) Kiitos, itekkin tykkään kovasti.

      Toi sohvan yläpuolinen tila on jotenkin tosi vaikee. Viimeks iskettiin siihen se peili kun ei muutakaan keksitty. Nyt täytyy jotakin muuta saada aikaiseksi... Ja nuo lapsukaisten näppärät pienet sormet kun ei anna nättien asetelmien olla rauhassa. Elloksen kolmiot on ihania. Muuallakin on niitä näkynyt. Lastenhuoneeseen voisi kolmiot sutasta;)

      Ja Liisalle vielä kiitos ideasta :)

      Poista
    3. Mä oon vaan aina nähnyt joka paikassa jomman kumman noista Elloksen kuvista, vaikka ne oliskin olleet Pinterestistä tms poimittuja. Mut uskon että on muitakin, olishan se outoo jos Ellos olis edelläkävijä... ;) Voishan ne tehdä myös harmaan eri sävyillä jos ei pastellit saa kannatusta.

      Ja sit siihen kollaasiin: eihän niiden kaikkien kuvien tarvitse olla printtejä, vaan joku oikea (öljyväri) pieni taulu, keramiikkajuttu tai paperiaskarteluja väliin niin pysyy mielenkiintoisemman näköisenä? :)

      Mut joo, hyvä huudella tänne toisen seinälle kun ei omastaan saa yhtään kiinni, heh.

      Poista
    4. Weekday Carnival -blogissa on ainakin näkynyt todella hieno seinämaalaus (mielestäni ruokailutilan seinä) ja Scandinavian Dekon facebook-sivun kuvista löytyy joitakin :)

      Omat nurkat on kaikkein vaikeimpia!!! :D

      Poista
    5. Mullekkin tuli mieleen se Riikan hieno ruokatilan seinä! Äh,ehkä meillekkin just ruokailutilaan tämä idea...
      Ja ei tarttekaan olla kaikki printtejä,mutta joku yhtenäinen linja ettei tule sillisalaattia:) tauluhylly ois siitä kova,että siinä voisi olla muutakin kun tauluja..
      Kassellaan mitä siihen tulee.jännittää ihan itteenikin:)

      Poista
  7. Hei tosi kivalta näyttää! Näin kuvien perusteella matto ei näytä kyllä yhtään tunkkaiselta vaan erittäin hyvältä :) Lisäkuvia odottelessa!

    VastaaPoista
  8. Ups unohtu tuota seinäjuttua kommentoida, mun mielestä tuohon passais ehdottomasti 1-2 suurta taulua! Joku mustavalkoinen ja sit joku missä vähän väriä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Ehkäpä tässä nyt alkaa kahden vuoden yhteiselo tympimään ja kaipaisi jotain uutta uuteen kotiin.

      Taulut tuntuu myös kivalta idealta! Täytyy van löytää ne sopivat printit jostakin... Yksi olisikin jo mielessä:)

      Poista
  9. Matto ei ainakaan tänne ruudun toiselle puolen näytä yhtään tunkkaiselta.
    Seinälle voisi hyvin laittaa pari mustakehyksistä taulua tuomaan kontrastia.
    Niihinhän voi aina vaihdella kuvia kun vaihtelunhalu iskee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katariinalle tuohon ylle vastasinkin, että ehkä mieli kaipaisi jotakin piristettä. Tuntuu vanhan kodin kopiolta kun kaikki tavarat on siirretty suoraan sieltä. Mutta eipä sitä kyllä ole ajatustakaan siitä minkälainen se uusi matto olisi, joten jatketaan raitamaton kanssa ainakin hetki vielä:)

      Poista
  10. mun mielestä teillä on tosi kaunista ja raikasta ja mä voin ottaa sen maton jos kyllästyt ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pidän sut mielessä jos päätän siitä luopua:)

      Poista
  11. Valoa, valoa... Tuttu lamppu sulla!
    Edelleen kaunis!!

    VastaaPoista
  12. Tauluhyllyyn tulevat taulut kannattaa kiinnittää yläreunasta vaikka kakspuoliteipillä seinään. Onpahan edes vähän pelivaraa jos sohvapomppijoita perheessänne on. :) Noita kakspuoliteippeja saa nykyään myös sellaisia joista ei jää irrotettaessa mitään jälkiä seinään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos tästä vinkistä! Teippiä täytyy lähtee metsästämään.... Ja aika kumma juttu kun nuo kaks-ja kolmeveet ei usko millään että sohvilla ei pompita:l

      Poista
  13. Hei! Ihana blogilöytö tämä sinun blogisi, jään samantien lukijaksi! Tuo valaisin on vain yksinkertaisesti kaunis. Tervetuloa vastavierailulle Modernisti Kodikkaaseen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan! Ihana kuulla,että tykkäät! Tervetuloa mukaan! Tulen vastavierailulle...

      Poista
  14. Heippa! Mikä ihaa valaisin! Josko sitä sais itse sellaisen joskus, mut pelkään pahoin, ett mun hermot ei riitä :) Ihana blogi, minä kans samotein lukijaksi. Ja kurkkaahan meikäläisen omaan www.metsolankannel.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heipsan! Se on ihana :) Munkin hermot oli kyllä koetuksella ja välillä tuo tekele olikin kaapissa piilossa ja odottamassa uutta intoa. Mutta kannatti väkertää :) Kiitos ja kiva kun liityit joukkoon! Sun blogissa mä jo keikunkin lukijalistalla :)

      Poista
  15. Nii ja piti vielä sanoa,ett toi sohvan takainen seinä vois olla kiva mustana. Vai??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta seinä olis huippu juttu tuossa, mutkun suunnittelin sitä eteiseen niin onkohan se sit liikaa jos on kaks mustaa seinää?

      Poista
  16. Hienoja kuvia uudesta kodista:)

    VastaaPoista
  17. Ihania kevätvärejä. Tuota Normia mietin aikanaan itsekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tyynyillä saa nopsaa vaihtelua ja tosiaan hyviä tälläselle nopeesti kyllästyvälle. Keltainen tyyny sai jo lähtöpassit, ei ollukkaan mun väri se.
      Mäkin oon sitä miettiny ja pähkäilly pitkään, mutta nyt on vihdoin sellainen koti mihin sen pystyi sijoittamaan. Ja kiva kun liityit remmiin, tervetuloa :)

      Poista
  18. Moikka ja olipas kiva löytää tie tänne selkeään seesteisyyteen :) mä laittaisin varmaan siihen sohvaan taaksen tullallisen tapettia, eli olisko se sitten 3 vuotaa rinnakkain, niin ettei reuna ole kiinni ovenkarmeissa... helppo ja vaivaton laittaa ja poistaa tai vaihtaa, jos haluaa taas uutta piristystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, että taas vilisee näppäilyvirheitä, mutta eiköhön tuosta ymmärrä ;)

      Poista
    2. Selkeä seesteisyys-heh. Tuon kiinni olevan oven takana piilee totuus :) Kiitti vinkistä, voisi olla tuokin tosi kiva. Mutta mikä tapetti? :)

      Poista
    3. Ja kiva kun liityin seuraan sinäkin! Huippua:)

      Poista
  19. Hei,
    kerrotko vielä, että minkä kokoinen on tuo sinun Norm 69? Onko L vai XL vai ihan XXL?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Meidän lampun koko taitaa olla se XL... Halkaisija tuossa on noin 60cm.

      Poista

Kiitos kun kommentoit!