maanantai 17. syyskuuta 2012

Huopuvaa





Näistä palleroista kerroinkin aiemmin jo täällä.

Mietin ja pähkäilin hetken jos toisenkin, että mistä saisin tarpeeksi ohuita keppejä toimittamaan kukan varren virkaa. Kysyin kukkakaupastakin, mutta heillä ei ollut myydä muutamaa kepukkaa omista "vähistä" varastoistaan. Hitsi! Minnin vinkkaamassa nettikaupassa olisi ollut ihan just oikeanlaiset, mutta postikulut oli aika huimat mun tarpeeseen nähden. Noh... sitten näin ruokakaupassa pitkiä varrastikkuja ja ne sai nyt kelvata tähän hätään. Vähän kyllä joutui näiden kanssa askartelemaan, jotta  niistä tuli tarpeeksi pitkiä. 

Idea siis täältä. Omat palloni pyörittelin Novitan Huopanen-langasta. Sujautin pallot pesukoneeseen sukkahousujen sisään muun pyykin sekaan tekeytymään. Puolentoista tunnin malttamattoman odottelun jälkeen valmista tuli. Kepit sai odotuttaa itseään pikkasen pidempään. Lopputulos on kuitenkin ihan kiva! :)


16 kommenttia:

  1. Ei ihan kiva vaan tosi kiva! :----) Kerrankin kukkia, jotka pysyisi tämän "viherpeukalon" hoivissa elossa. Pakko kokeilla itsekkin tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mullekkin sopii hyvin tälläset "kuivakukat", jotka ei juuri hoitoa kaipaa... Kannattaa kokeilla, hauskaa puuhaa. Pallojen oottaminen pesukoneesta oli erityisen jännää... ;)

      Poista
  2. Näppärä idea! Ja kivan väriset vieläpä! :)

    VastaaPoista
  3. Onpa hienoja! Tykkään tosi paljon teidän olohuoneesta, ihanat värit ja tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos... Ja kiitos! :) Itestä tuntuu, että olisi kiva saada jotakin uudistusta tänne, mutta en oo vielä keksiny että mitä.

      Poista
  4. Ihania! Sopivat teidän olkkariin kuin nenä päähän : ). Noita voisi kokeilla itsekin. Pyörittelitkö siis niin kuin lankakeräpalloksi ja sitten pesukoneeseen esim 40 tai 60 asteen ohjelmaan mukaan? Muistan tuon kukan varsi-ongelman. Eipä silloin, kun luin sytyttänyt mullakaan, että varrastikut voisi olla hyviä. Mutta heti, kun näin kuvan valmiista kukista, keksin, että varrastikkuja!
    Pitäisi vaan ensin löytää se täydellinen maljakko. Jos vaikka sieltä Myyrmäkihallin kirppikseltä. Tämä tietotoimisto kuuli kerholaisia odoteltaessa, että siellä olisi syksyn myyntiajat jo menneet. Mutta katselemaan voisi mennä, jos pääsisi ilman lapsia. Sait minut myös innostumaan siinä suhteessa, sillä aloin jo kerätä tavaroita kirppistä odottamaan. Ehkä voimat alkaa muutenkin palautua, sillä sain kasattua korikärryn mun vaatteita varten ihan itse (Matin puuvasara vaan vähän kärsi ja Ilmarin korvat). Ja lapsetkin menivät tänään aikaisin päiväunille ja saamme ilmeisesti mieluista ulkoiluseuraa iltapäiväksi. Olen jo kerännyt kaksi vessapaperirullaa odottamaan lasten askarteluhetkeä ; ). En löytänyt Pikku Kakkosen sivuilta kuin menossa olevan viikon Neppajymy-tehtävät ja nekin vähän hankalasti videona. Yksi kiva juttu voisi olla askarrella rullista syksyn puut. Meille ei tule huomenna mummua kylään. Eli seuraa vaikkapa avoimeen pk:iin kaipaillaan..? Tekstaillaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitti! Kannattaa koklata, on tosi helppoja ja hauskoja. Joo, pyörittelin sellasia sopivan kokoisia nötteröitä ja 40 ohjelmalla taisin pyörittää. Ihan riittävästi huopui tolla. Kirppiksiltä löytyy jos jonkinmoista maljakkoa, eikun metsästämään ;)
      Niin vähän aattelinkin että on varmasti koko syksy täynnä Myrtsissä, keväällä sitten heti varaamaan kun sivut aukee. Vau, sähän oot ollu ihan tehopakkaus :) MIetitään noita askarteluita vaikka aamulla. Puut on oikein hyvä idea!

      Poista
  5. Tykkäsin alkuperäisistä ja tykkään näistä. Tosi ihana kimppu! Hyvä tuo varrastikkuidea :) Mulla oli joku juttu mitä mietin että haluan näistä huopapalloista tehdä, mutta enpä enää muista mitä se oli... Näitä kukkia voisin nyt ainakin kokeilla, jospa se siinä palloja pyöritellessä tulis mieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itekkin kyllä tykkään! Harmi vaan kun tytötkin tykkää, ne on ihan vaaravyöhykkeellä tossa pöydällä :) Noista saa vaikka mitä tehtyä, vaikka pannualusia taikka jonkunlaisia koruja...

      Poista
    2. Se oli muuten varmaan se pannunalunen. Thx :)

      Poista
  6. Sieltä Mataran kukkatukusta voi meilitse tilata ja silloin postarit jotain parin euron luokkaa :) En mäkään niillä hulluilla postareilla olis raaskinu...

    Hienolta näyttää. Nytpä sait mut miettimään tikkujen katkomista. Hmmmm. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, hyvä tietää! Ehkä pistän vielä tilauksen tulille :)

      Ja onhan noi sun tikut paljon kauniinmpia ja herkempiä. Ihan kivoja saa myös noista puukepeistä, mutta niitä joutuu pikkasen leikkelemään ja teippailemaan että tulee sopivan mallisia...

      Poista
  7. Varrastikut oli muuten mullakin vaihtoehtona, mutta olivat vähän liian lyhyitä tarkoitukseeni :)

    VastaaPoista
  8. voi että, teillä on kaunis koti! Etenkin ylin kuva hullaannutti, ehkä se on toi nahkasohva ja kaikki kauniit sävyt.
    On vaan niin metkan näkösiä huopapalloja, että tahtoo kokeilla. Kiitos siis vinkistä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti! Mut niin on teilläkin, aivan ihana. Ja ne keittiönlaatat on mun mielessä melkein päivin öin.... Heh.
      Kannattaa pyöritellä palloja, suurin haaste on saada niistä jotenkipäin samankokoisia :D

      Poista

Kiitos kun kommentoit!