perjantai 19. huhtikuuta 2013

keittiön tuunaamista







Ylinnä ennen -kuva. Omaan silmään aika retrohtavat kaakelit. 5x5cm ja harmaa sauma. Tähän ympärille voi mielessään vielä kuvitella mustan kivitason ja mustan linoleumlattian. Not so good. Yleisilme meidän makuun todella tunkkainen.

Alemmat kuvat ovat otettu tänään. Illalla "slammattiin" kaakelit piiloon saneerauslaastilla. Ja oi että kun tulikin kiva! Sopivan rouhea ja erilainen mihin on silmä tottunut. Tiedättekö sellaisen ahdistavan tunteen, mikä tulee aina kun näkee jotain rumia epäkohtia kodissa? No, nyt se tunne on poissa keittiön kohdalta. Tuntuu, että koko keittiö uudistui vaikkakin vaan välitila sai muutosta ylleen. Ainakin yleisilme on siedettävämpi ja kestän sen varsinaisen ison remontin odottelua.

Vielä olisi tarkoitus maalata tuon laastin päälle jollakin roiskeita kestävällä maalilla. Ideoita?

25 kommenttia:

  1. Hei näyttää ihan mielettömän hienolta!!! Meillä myös keittiössä kaamee välitila mutta en ole oikein osannut päättää mitä sille tekisi.. Vanhat laatat veks ja uutta tilalle vaiko jotain tasotetta/levyjä päälle..? Ihan perus saneerauslaastillako tuon toteutitte? Näyttääkö luonnossakin noin vaalealta vaiko enemmän harmaaseen taittavalta? Meillä valkoiset kaapit joten haluaisin ehdottomasti jotain harmaata välitilaan ettei yleisilme olisi niin kliininen.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mäkin oon ihan innoissani lopputuloksesta! Me käytettiin tuohon Kiilto- merkkistä saneerauslaastia. Kiillolla on kahta sävyä, vaalea ja tumma. Tää on sitä vaaleeta ja on ehkä enempi vaalean hiekan väristä kuin harmaata. Meillä on myös menossa "pieni" vessaprojekti. Siellä taas käytettiin sitä tummaa laastia ja se on harmaata kuivuessaan. Luultavasti se sävy on se mitä sä haet?
      MEillä on myös valkoiset ovet kaapeissa, kuvista tosiaan jäi pois :( Mutta tuo musta taso ja lattia tuo siihen tarvittavaa kontrastia.

      Poista
  2. Kivalta näyttää!

    Tosin mun silmään ei näytä ennen-kuvakaan pahalle ollenkaan, ainakaan yksityiskohtana, kun ei näe kaapin oviakaan, eikä muuta kokonaisuutta. :)

    Meinasin just alkaa kysellä, että miten meinaatte hoitaa puhtaana pidon laastin kanssa. Mulle tulee mieleen kirkas lasi päälle (tiedän, että tämä ei ole se ajatus, mitä kaipaillaan... ;) ), jolloin tietty osa tuosta materiaalin rouheasta fiiliksestä menetetään, mutta kun tuo voi rouheutensa takia olla aika hankala pitää puhtaana, vaikka siinä olisikin maali päällä.

    Mutta kiinnostava kuulla, miten homma ratkaistaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Mut luota Liisa muhun, ne oli aika pahat :) Valkoiset ovet on. Nyt ei oikein ollu kuvauskunnossa kuin tuo nurkka tuosta niin ei pystyny vilauttaa enempää...

      Lasi ois varmaan oikein hyvä. Mutta se just vie sen rouheuden. Ja toisaalta aika kallis kun se iso remppa siintää jo mielessä. Tällä pärjää pikkasen matkaa eteenpäin. Joku maali se varmaan on mutta mikä...

      Poista
  3. Olipa ovela idea!! En muuten heti keksis mitä pintaan laittais suojaksi.
    Tuleeko niitä roiskeita niin paljon.... ? Et tarvii jotain....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tänään kokkailin kanapastaa ja voi kun ne marinaadit lenteli pitkin tuota uutukaista välitilaa... Joku suoja ois hyvä, lähinnä puhtaanapidon kannalta.

      Poista
  4. Wau, siitä tuli upea! Miten olis pleksi Etralta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hei, pleksi vois olla hintansa puolesta ok. Mut sekin tietty vaikuttaa tuohon rouheaan fiilikseen... Täytyypä alkaa tutkia asiaa. Kiitti vinkistä!

      Poista
  5. Hieno, vaikka ei tosiaan nuo ennen kuvan kaakelitkaan näytä tässä rajauksessa pahalta.. entä tuota pleksiä bvaan hellan taakse, oisko törkee? tai sitten joku alumiinilevy hellan kohdalle, vaikka kyllähän siinäkin vähän menetetään sen välitilan yhtenäisyyttä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuva ei kerro koko totuutta, Välitila retrolaatalla, musta kivitaso ja musta lattia= combo joka särki silmää. Tosin jos oie uudesta keittiöstä kyse niin voisi vaikka toimiakkin. Mutta noi kaapinovet alkaa olee aika kulahtaneet ja muutenkin kaikki on aika elämää nähneitä...
      Mä mietin myös, että jos vaan hellantaakse joku suoja. Hitsi, ei tästä(kin) näin vaikeeta pitäny tulla.

      Poista
  6. Joku päivitysongelma taas, ip ei näkynyt uutta vaikka kävin kurkkimassa...

    Hyvältä näyttää! Ei tuossa kuvassa alkuperäinenkään huono ole, mutta paha sanoa ilman kokonaisuutta. Jokatapauksessa tää on hieno :) (ikean) roiskesuoja vaan pannuihin käyttöön ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai höh. Siis ei päivittynyt lukulistalle vai ei näkyny ollenkaan uutta postausta?

      Kiitos, kiva siitä tuli. Tosin ehkä nyt tuntuu että vois olla jonkun muun värinen kuin hiekan...Joten saattaa olla että maalia siihen suditaan. Mutta muuten oikein onnistunut juttu.

      Poista
    2. Nyt arvelen että johtui itseasiassa mobiilinetin päivityksestä. Siis kun sun sivu oli auki, samoin kuin lukulista, enkä tajunnut uudelleen ladata...

      Mähän tykkään noista harmaista, joten en sano mitään ;) Olis muuten sun pitänyt ottaa re-visited tänään, aika paljon eilisestä näkymät muuttuneet. Esim. olohuoneen liukuväri on nyt todelleisuutta :)

      Poista
    3. No ois pitäny. Mut harmi kun tarvisitte niitä työkaluja :D Saitte siis paljon aikaiseksi, hyvä! Laitas jo kuvaa seinästä :) (Saa laittaa tekstarinakin jos et blogia jaksa päivittää. En malttas odottaa ;)

      Poista
    4. niin siis vessa on samaa laastia kun teillä ja toi keittiö sit vaaleempaa.

      Poista
  7. Tää laasti-idea alkoi kiinnostamaan kovasti muakin, joten selvittelin vähän sitä suojajuttua.. Esmeraldan blogista löytyi samalla idealla toteutettu välitila ja pinta oli suojattu kosteisiin tiloihin tarkoitetulla Luja-maalilla moneen kertaan! Hänen mukaansa välitila on ollut helppo pitää puhtaana ja liat ovat lähteneet hyvin märällä rätillä pyyhkimällä :)

    http://esmeraldas.bellablogit.fi/laasti-keittion-valitilassa/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitti! Ja kuinkas sattuikaan, meillä on valmiina jo tuota lujamaalia! JEE! Täytyypäs käydä vilkaisemassa tuolla blogissa väriä;)

      Poista
  8. Hieno! Tuolla varmasti jaksaa jonkin aikaa odotella isompaa remonttia:) Ainakin, jos muuten on suhteellisen neutraali keittiö. Meillä välitilan uudistaminen ei toiminut kuin vuoden...sitten tuli mitta täyteen. Tosin nämä keittiön kaapinovet ja tason nähneenä ymmärrät varmaan syyn:D

    Kiva kun pääsee vielä kuitenkin kurkkimaan mitä teillä touhutaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Kyllä jaksaa, ainakin vähän paremmin ;)

      Teille tulee varmasti iso muutos entiseen. Sitä täytyy tulla sitten ihastelemaan. Keittiötuparit!! ;)

      Kiva kun tulit. Ahistus meni pois kun pääsi uuteen osoitteeseen.

      Poista
  9. Toi ennen kuva on kyl makuuni. Tykkään. Mutta tykkään myös tuosta uudistuksesta! Meil tulossa valkoista saneerauslaasti kanssa keittiön seinään ja ajattelin luja maalia sutia alaosaan johon tule helposti hanasta roiskeita.
    P.S Niin kivat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvana tuo on ihan jees. Mutta kokonaisuus oli ankea. Jossakin toisessa ympäristössä tuo laatta ois voinu olla ihan kiva.

      Mekin nyt iltapuhteina sudittiin siihen laastin päälle valkoista Luja-maalia. Löyty purkki kaapista valmiina. Vielä jäi keittiön päätyseinä alkuperäiselle laastipinnalle ja se saa siinä ollakkin :)

      P:S Kiitos :)

      Poista
  10. Voi hitsi, joutuukohan tässä laastiostoksille! Tällä sais tosiaan väliaikaista helpotusta angstiin isompaa odotellessa ("haluaisin tehdä x, mutta jos sen tekee pitää tehdä y ja jos siihen koskee, kannattaisi samalla tehdä z"-tyyppinen dilemma on aiheuttamassa koko kämpän lattiaremppaa, kun lähtötilana on "haluan vaihtaa liesituulettimen" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen! Voi, tuo kuulostaa niin tutulle :) Me jos tehdään kunnon keittiöremppa, täytyy uusia koko katto keittiöstä ja olohuoneesta. Ja jos vedetään pelkät yläkaapit pois, niin silti täytyy uusia kattoa... Mutta tällä nyt saatiin pikkasen helpotusta.

      Kiva kun Mervi liityit joukkoon . Tervetuloa!

      Poista
    2. Hihi todellakin tuttua tuo Mervin kertoma juttu, meilläkin mm. Uusi lesituuletin aiheuttaisi älyttömän ketjureaktion ihan pakosta. Ja vielä se että kaikki pitäisi tehdä samaan syssyyn ettei kokoajan joku paikka repsota mutta sitten pitäis sitä paalua olla vaan lisää ja lisää. Tänään jo ajattelin että alan ostamaan laminaatteja paketti kerrallaan, jos tietäisi että jotain tiettyä laminaattia on saatavilla x ajan;D voi vaan olla että värisävy vähän heittelisi..

      Poista
    3. Joo, toi on niin totta. Muakin huvitti kun osu niin omaan nilkkaan ;) Mäkään en kestä jatkuvaa sekasortoa. Eli kaikki pitäis kerralla repiä ja tehä valmista. Mutta pitäis olla aikamoiset lantit taskussa että sais kerralla kaiken...

      Voi meitä;)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!